Υγιεινή συνταγή: Μωσαϊκό με ξερά σύκα και αμύγδαλα

Υγιεινή συνταγή: Μωσαϊκό με ξερά σύκα και αμύγδαλα

Ανακαλύψτε την υγιεινή εκδοχή του παραδοσιακού μωσαϊκού, χωρίς ζάχαρη, με γεύση που ενθουσιάζει. Είναι ένα γλυκό που έχει κατακτήσει τις καρδιές μας, και οι περισσότεροι από εμάς το έχουμε δοκιμάσει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας. Η προέλευση του μωσαϊκού χρονολογείται από τα αρχαία χρόνια, ωστόσο, είναι εμφανές ότι η συνταγή έχει εξελιχθεί με την πάροδο του χρόνου. Αυτή η υγιεινή παραλλαγή, χωρίς ζάχαρη, διατηρεί την γευστική του μαγεία, προσφέροντας μια ευχάριστη έκπληξη στους λάτρεις των γλυκών. Το μωσαϊκό με ξερά σύκα και αμύγδαλα προτείνεται για όσους επιθυμούν μια υγιεινή αλλά γευστική επιλογή.

Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι:

– 150 γρ. λευκά αμύγδαλα, ανάλατα

– 1 κ.σ. σπόροι γλυκάνισου

– 800 γρ. ξερά σύκα

– 120 ml γλυκό κόκκινο κρασί τύπου Μαυροδάφνη

Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στο συνδυασμό των ξερών σύκων με το κόκκινο κρασί, που δημιουργεί μια γλυκιά και ταυτόχρονα υγιεινή επιλογή. Η διαδικασία είναι απλή και δεν απαιτεί πολλή προετοιμασία, καθιστώντας το ιδανικό για κάθε στιγμή.

Για την παρασκευή του:

1. Καβουρδίζουμε τα αμύγδαλα στον φούρνο στους 150°C για 12 λεπτά, αφήνοντάς τα να κρυώσουν και στη συνέχεια σπάμε σε χοντρά κομμάτια.

2. Στο τηγάνι, καβουρδίζουμε τους σπόρους γλυκάνισου για 2-3 λεπτά και τους θρυμματίζουμε στο γουδί.

3. Αφαιρούμε τα ξερά κομμάτια από τα σύκα και τα πολτοποιούμε σε μούλτι με λίγο κρασί, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία μέχρι να γίνει ομοιογενές το μείγμα.

4. Στο μπολ, αναμειγνύουμε τα πολτοποιημένα σύκα, τα αμύγδαλα και τον γλυκάνισο, πλάθουμε σε σχήμα σαλαμιού και τυλίγουμε με λαδόκολλα.

5. Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σερβιριστεί. Είναι προτιμότερο τα σύκα να διατηρούν λίγη υγρασία για καλύτερο αποτέλεσμα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play