Συνάντηση του ΟΠΕΜΕΔ με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης για την υποχρεωτικότητα της Διαμεσολάβησης

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του Οργανισμού Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) πραγματοποίησε σήμερα η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με μοναδικό θέμα συζήτησης τη Διαμεσολάβηση.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης, Κώστας Τσιάρας, ο υφυπουργός Δημήτρης Κράνης και ο γενικός γραμματέας Πάνος Αλεξανδρής, όπως αναφέρει ανακοίνωση τιυ Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας, συζήτησαν με την αντιπροσωπεία του ΟΠΕΜΕΔ τις προτάσεις του οργανισμού για το θέμα της εναλλακτικής επίλυσης διαφορών «και κυρίως για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης, καθώς μπορεί να βοηθήσει στον απεγκλωβισμό εκατοντάδων χιλιάδων περιπτώσεων οι οποίες καθυστερούν χαρακτηριστικά να εκδικαστούν (ο μέσος χρόνος αναμονής ξεπερνά τα 4 έτη)».

propoli

Το θέμα της επίλυσης διαφορών, όπως αναφέρει το επιμελητήριο, αποτελεί μείζον πρόβλημα και τροχοπέδη στην άσκηση της επιχειρηματικότητας και στην προσπάθεια ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας.

«Ο κ. Τσιάρας τάχθηκε υπέρ της πρότασης του ΟΠΕΜΕΔ για την υποχρεωτικότητα της διαμεσολάβησης και των αποτελεσμάτων που μπορεί να δώσει στη γρήγορη επίλυση διαφορών που απαιτούν οι ανάγκες στην Ελλάδα της κρίσης» σημειώνεται στην ανακοίνωση. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας του ΟΠΕΜΕΔ που επισκέφθηκε τον υπουργό Δικαιοσύνης, ήταν ο πρόεδρος Κ. Μενουδάκος και παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Α΄ αντιπρόεδρος και πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Γ. Χατζηνικολάου, ο Β΄αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ. Μίχαλος, ο Γ΄ αντιπρόεδρος και πρόεδρος του ΕΕΑ Γ. Χατζηθεοδοσίου, ο γενικός γραμματέας Ν. Κανελλόπουλος και ο πρόεδρος του ΣΕΒ, Θ. Φέσσας, η νομική σύμβουλος της ΓΣΕΕΕ Σοφία Καζάκου και ο γενικός γραμματέας του ΣΕΤΕ Γ. Βερνίκος ως μέλη του ΟΠΕΜΕΔ.

 

© ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ. Τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ΑΕ.

Loading