Σύλληψη παιδεραστή στην Ήπειρο – Δεκάδες αρχεία στην κατοχή του

Στη σύλληψη άνδρα που κατοικεί στην Ήπειρο προχώρησε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, για πορνογραφία ανηλίκων μέσω Διαδικτύου.

propoli

Προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων του οργανισμού N.C.M.E.C. (National Center for Missing and Exploited Children) που εδρεύει στις Η.Π.Α, σύμφωνα με τα οποία χρήστες του Διαδικτύου απέκτησαν πρόσβαση σε ιστοσελίδες και διαδικτυακές υπηρεσίες και κατείχαν ή διαμοίρασαν αρχεία υλικού πορνογραφίας ανηλίκων.

Για την υπόθεση ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών και εκδόθηκε βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, βάσει του οποίου οι εμπλεκόμενοι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου γνωστοποίησαν τα στοιχεία ταυτότητας των συνδρομητών τους.

Προχθές, Τρίτη, κλιμάκιο αστυνομικών διενήργησε έρευνα στο σπίτι τού εν λόγω άνδρα σε περιοχή της Ηπείρου, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σκληρός δίσκος και συσκευή έξυπνου κινητού τηλεφώνου (smartphone) με κάρτα sim.

Τι είχε στην κατοχή του

Κατά τη διάρκεια των ερευνών ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή του στην υπόθεση, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν δεκάδες αρχεία εικόνας και βίντεο πορνογραφικού υλικού με τη συμμετοχή ανηλίκων, οπότε συνελήφθη.

Με τη δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας που σχηματίστηκε σε βάρος του, ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα και παραπέμφθηκε σε ανακριτή.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια απεστάλησαν στην Υποδιεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακές εξετάσεις.

Δείτε επίσης: Μαθητές ΕΠΑΛ μπήκαν στο ΤΕΙ Κρήτης και έκαψαν αλβανική σημαία (vd)

Loading