Τέλος η απεργία της ΠΝΟ– Λύνουν κάβους τα πλοία

Την άμεση λήξη της απεργίας των ναυτεργατών αποφάσισε προ ολίγου το ΔΣ της ΠΝΟ, μετά την πρόταση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας για αυξήσεις 2% με αναδρομική ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2018.

propoli

Η απόφαση της Ομοσπονδίας ανάβει το πράσινο φως για επανέναρξη των δρομολογίων των πλοίων και αποκαθίσταται σταδιακά η κίνηση από και προς τα νησιά, με στόχο να εξυπηρετηθούν οι επιβάτες και οι τουρίστες που είχαν εγκλωβιστεί.

Όπως ανακοίνωσε η ΠΝΟ, η διοίκηση της ομοσπονδίας εξέτασε την κατάσταση από την απεργιακή της κινητοποίηση και την νέα πρόταση του ΣΕΕΝ για χορήγηση αύξησης 2%,  τόσο για τη Συλλογική Σύμβαση των Ακτοπλοϊκών όσο και των Μεσογειακών – Τουριστικών πλοίων, για το έτος 2018, αναδρομικά από 1-1-2018.

Τα μέλη της αποφάσισαν ότι με την πρόταση αυτή ικανοποιείται εν μέρει το αίτημα της Ομοσπονδίας για ουσιαστικές αυξήσεις, εντούτοις έχοντας απόλυτη συναίσθηση των ευθυνών της και επιδεικνύοντας για άλλη μια φορά ανάλογο θετικό πνεύμα, αποφάσισε την άμεση αναστολή της απεργιακής μας κινητοποίησης.

Από την πλευρά τους οι ακτοπλόοι εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την εξέλιξη και τη συμφωνία με τους ναυτεργάτες και δηλώνουν ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια για να αποκατασταθεί η ομαλή κίνηση των επιβατών, των οχημάτων και των φορτηγών για την τροφοδοσία από και προς τα νησιά.

Loading