Ανακούφιση προκάλεσε η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ της Φυλής σε χιλιάδες κατοίκους της Αττικής.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΤα… βουνά σκουπιδιών που δημιουργήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες από το κλείσιμο της χωματερής σταδιακά αρχίζουν να εξαφανίζονται και να ομαλοποιείται και πάλι η κατάσταση.
Όλα τα απορριμματοφόρα εισέρχονται πλέον από το πρωί στην ΟΕΔΑ Φυλής. Μόνο χθες μεταφέρθηκαν στον ΧΥΤΑ 5.300 τόνοι απορριμμάτων και σήμερα ακόμη περισσότεροι δήλωσε η αντιπρόεδρος του ΕΔΣΝΑ, Αφροδίτη Μπιζά.
Έναν χρόνο ζωής ακόμη
Η επαναλειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής ωστόσο δεν μπορεί να κρύψει τα προβλήματα που υπάρχουν στην Αθήνα, όπου μόνο ο συγκεκριμένος χώρος εξυπηρετεί την καθαριότητα.
Ο ΧΥΤΑ έχει έναν χρόνο ζωής ακόμη, έως το 2019, όντας κορεσμένος και πλέον μη επαρκής για να απλωθούν και να συμπιεστούν τα σκουπίδια.
![]()
