Η ΑΔΕΔΥ διεκδικεί την επαναφορά των Δώρων στο Δημόσιο για την εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης των υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ προχωρά σε κινητοποιήσεις με στόχο την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού για τους δημοσίους υπαλλήλους. Το ζήτημα αυτό είναι κρίσιμο για τη διασφάλιση ενός αξιοπρεπούς επιπέδου διαβίωσης για τους εργαζόμενους στον δημόσιο τομέα. Με αφορμή την επικείμενη δίκη στο Συμβούλιο της Επικρατείας, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ προκήρυξε πανελλαδική στάση εργασίας την Παρασκευή, 6 Ιουνίου 2025, η οποία θα διαρκέσει από την έναρξη του ωραρίου έως τις 11:00 π.μ. Οι εργαζόμενοι καλούνται να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ΣτΕ στις 9:30 π.μ.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής, Βασίλη Πολυμερόπουλο, η επιστροφή των Δώρων είναι ουσιώδες μέτρο για την αποκατάσταση μίας αδικίας, δεδομένου ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν έχουν λάβει ουσιαστικές αυξήσεις εδώ και 15 χρόνια. Παρά τις οικονομικές προκλήσεις που αντιμετώπισε ο ιδιωτικός τομέας, η ΑΔΕΔΥ τονίζει την ανάγκη για ίση μεταχείριση στον τομέα των μισθών.
Η ΑΔΕΔΥ ζητά από την κυβέρνηση να προχωρήσει σε πολιτική απόφαση για την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, τονίζοντας ότι η ενίσχυση της οικονομικής δύναμης των δημοσίων υπαλλήλων θα έχει θετικό αντίκτυπο στην ευρύτερη οικονομία. Οι συνθήκες της οικονομίας σήμερα είναι πολύ διαφορετικές σε σχέση με την περίοδο 2010-2012, με θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης και μειωμένη ανεργία.
Η ΑΔΕΔΥ είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα της για τα αιτήματά της, τα οποία θεωρεί ρεαλιστικά και εφικτά.
Πηγή περιεχομένου: in.gr