Αεροπορικό Forum: Αναλύοντας την κατάσταση και τις προοπτικές του Ελληνικού FIR

Αεροπορικό Forum: Αναλύοντας την κατάσταση και τις προοπτικές του Ελληνικού FIR

Η Αεροπορική Ακαδημία Ελλάδος (Α.ΑΚ.Ε.) διοργανώνει ένα σημαντικό Αεροπορικό Forum με τίτλο «Ελληνικό FIR, Παρούσα Κατάσταση και Προοπτικές», την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2026, από τις 09:00 έως τις 14:00, στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

ΕΕ Αντιπροσωπεία στην ΕλλάδαΗ Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το video

Κατά τη διάρκεια του Forum, θα εξεταστούν οι σύγχρονες γεωπολιτικές, γεωστρατηγικές και οικονομικές εξελίξεις που επηρεάζουν τις αερομεταφορές, τις αμυντικές επιχειρήσεις και την αεροπορική βιομηχανία. Η ανάγκη για έλεγχο του εναερίου χώρου και η ασφάλεια των πτήσεων καθιστούν επιτακτική την κατανόηση των φορέων που δραστηριοποιούνται στο Ελληνικό FIR.

Ο σκοπός του Forum είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή γνώσεων μεταξύ ειδικών ομιλητών, εστιάζοντας στη θεσμική και επιχειρησιακή επίδραση στη διαχείριση του Ελληνικού FIR, συμπεριλαμβανομένων θεμάτων όπως το διεθνές δίκαιο, η εναέρια κυκλοφορία και οι εξελίξεις στις αεροδιαστημικές αμυντικές επιχειρήσεις.

Στην εκδήλωση θα παραστούν σημαντικές προσωπικότητες, όπως ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρίστος Δήμας και ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Θανάσης Δαβάκης, οι οποίοι θα χαιρετίσουν τους συμμετέχοντες.

Το Forum θα περιλαμβάνει δύο ενότητες: η πρώτη θα επικεντρωθεί στη θεσμική επίδραση, ενώ η δεύτερη θα εξετάσει την επιχειρησιακή επίδραση στο FIR, με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών από τον τομέα της αεράμυνας και των αεροπορικών επιχειρήσεων.

Loading

Play