(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα στον Αλέξη Κούγια για τις ομοφοβικές δηλώσεις κατά Κασσελάκη

Έχει προηγηθεί παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις ομοφοβικές δηλώσεις Κούγια.

Αυτεπάγγελτη πειθαρχική έρευνα σε βάρος του γνωστού ποινικολόγου Αλέξη Κούγια, ξεκινά με απόφαση του πρόεδρου του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Ζήση Κωνσταντίνου, μετά τις ομοφοβικές δηλώσεις του γνωστού ποινικολόγου για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.

propoli

Ο κ. Κωνσταντίνου όρισε ήδη εισηγητή στην υπόθεση και ο γνωστός ποινικολόγος καλείται εντός της επόμενης εβδομάδας να δώσει εξηγήσεις και να καταθέσει υπόμνημα και ακολούθως θα εκδοθεί η πειθαρχική απόφαση.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις ομοφοβικές δηλώσεις του Αλέξη Κούγια


Με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Γεωργίας Αδειλίνη, ξεκινά έρευνα για τις ομοφοβικές δηλώσεις στις οποίες προχώρησε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Στέφανου Κασσελάκη.

Η κ. Αδειλίνη απέστειλε την παραγγελία της στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο ζητώντας να ερευνηθεί αν οι δηλώσεις του ποινικολόγου παραβιάζουν τον αντιρατσιστικό νόμο και συγκεκριμένα το μέρος που αφορά την προσβολή προσωπικών θεμάτων με ομοφοβικές προσεγγίσεις.

Ο κ. Κούγιας σε δήλωσή του για τον κ. Κασσελάκη είχε αναφέρει:

«Διάβασα ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, τοποθετήθηκε για την υπόθεση Λύτρα και για το τι είναι αντρική συμπεριφορά. Σοκαρίστηκα και μόνο γιατί ο Στέφανος Κασσελάκης, του οποίου είναι γνωστές οι επιλογές του και δεν έχει ξεκαθαρίσει δημοσίως, ενώ θα έπρεπε, εάν στο γάμο του αυτός είναι γυναίκα ή άνδρας ή ο Τάιλερ, τοποθετείται για το τι είναι αντρική συμπεριφορά».

Loading