Ανακοίνωση της πρώην συζύγου του Πολωνού καθηγητή για τις κατηγορίες που την βαρύνουν στην Αγία Παρασκευή. Η πρώην σύζυγος του Πολωνού καθηγητή, ο οποίος φέρεται να υπήρξε θύμα δολοφονίας, σπάει τη σιωπή της σχετικά με τις κατηγορίες που της αποδίδονται. «Είναι τρελή η κατηγορία που μου αποδίδεται και όλο αυτό που ζω», ανέφερε η 43χρονη αποκλειστικά στο MEGA, τονίζοντας ότι η ύψιστη προτεραιότητά της είναι η ασφάλεια των παιδιών της. Εξέφρασε τη βεβαιότητά της για την αθωότητά της, επισημαίνοντας ότι δεν είχε κανέναν λόγο να επιθυμεί το κακό του πρώην συζύγου της, ο οποίος την υποστήριζε οικονομικά.
Ωστόσο, οι Αρχές, στηριζόμενες στις καταθέσεις συγκατηγορουμένων της, ισχυρίζονται ότι η 43χρονη διαδραμάτισε ρόλο στον σχεδιασμό της δολοφονίας. Ο δικηγόρος της, Αλέξανδρος Πασιατάς, ανέφερε ότι οι φωτογραφίες που είχε τραβήξει η 43χρονη βρίσκονται στη δικογραφία και ότι αυτή το είχε αναφέρει στις Αρχές, ωστόσο δεν ρωτήθηκε σχετικά κατά την ανάκριση.
Στη φυλακή οι κατηγορούμενοι
Στη φυλακή οδηγήθηκαν οι πέντε κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή, ο οποίος εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ. Μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι η πρώην σύζυγος και ο 35χρονος σύντροφός της, ο οποίος θεωρείται ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλοι τρεις συνεργοί, μεταξύ των οποίων και ένας 16χρονος, οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην εκτέλεση του εγκλήματος.
Κατά την απολογία του, ο 35χρονος ανέλαβε πλήρως την ευθύνη, επικαλούμενος το φόβο ότι το θύμα θα απομάκρυνε τα παιδιά από την Ελλάδα. Διαβεβαίωσε ότι η σύντροφός του δεν γνώριζε τίποτα για τα σχέδιά του, ενώ οι άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοι δήλωσαν άγνοια, υποστηρίζοντας ότι είχαν ενημερωθεί μόνο για έναν εκφοβισμό και ότι ο ανήλικος συμμετείχε από περιέργεια για το πολυτελές όχημα που χρησιμοποιήθηκε.
Πηγή περιεχομένου: in.gr