Δύο τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα
Ασταμάτητη είναι η Τουρκία όσον αφορά τις προκλήσεις στο Αιγαίο, αφού μέσα σε μια μέρα, 13 τουρκικά αεροσκάφη (10 μαχητικά F-16, 2 κατασκοπευτικά CN-235 και ένα μη επανδρωμένο UAV) πέταξαν πάνω από το Αρχιπέλαγος και παραβίασαν 42 φορές τον εθνικό εναέριο χώρο.
Από αυτές τις παραβιάσεις, οι 30 έγιναν από τα CN-235, η μια από το UAV και οι 11 από τα μαχητικά F-16. Σε δύο περιπτώσεις μάλιστα, υπήρξαν συμπλοκές με ελληνικά μαχητικά τα οποία ήταν σε επιφυλακή. Τα αεροσκάφη της γειτονικής χώρας, κινήθηκαν στο Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ δύο από αυτά ήταν οπλισμένα.
Όπως αναφέρει το ΓΕΕΘΑ τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες, κατά πάγια πρακτική.
Δείτε επίσης: Τριψήφιος ο αριθμός των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη – Η κατάσταση στην Κ. Μακεδονία
- Κουρτουά: «Θα πάμε στην Βαρκελώνη για να νικήσουμε» ενόψει Clasico με τη Μπαρτσελόνα
- ΠΑΣΟΚ: Να δοθούν πλήρεις απαντήσεις σήμερα για τον κ. Μπεκίρη
- Επανεκτίθεται το άγαλμα του ιππέα Ακρ. 700 στο Μουσείο Ακρόπολης
- Investopia Athens: Ενέργεια, συνδεσιμότητα και ΑΙ στο επίκεντρο της συνεργασίας Ελλάδας – ΗΑΕ
- Heineken: Έφεση για την αποζημίωση 111 εκατ. ευρώ στη Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης
![]()
