24ωρη απεργία και συγκέντρωση μνήμης για την τραγωδία στα Τέμπη στις 28 Φεβρουαρίου 2026. Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα σε ολόκληρο το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2026, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας των εργαζομένων στον σιδηρόδρομο, που συμπίπτει με την τρίτη επέτειο του δυστυχήματος στα Τέμπη. Η Hellenic Train ανακοίνωσε ότι δεν θα διεξαχθούν δρομολόγια σε όλο το δίκτυο λόγω της απεργίας.
Την ίδια ημέρα, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) προγραμματίζει 24ωρη απεργία σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τις 00:01 μέχρι τις 00:00. Με την απεργία αυτή, η ΠΝΟ αποτίει φόρο τιμής στα θύματα και στέλνει μήνυμα για την ανάγκη αυστηρής τήρησης των κανόνων ασφαλείας.
Επιπλέον, το συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Αθήνας (ΕΚΑ) έχει αποφασίσει παναττική απεργία για την ίδια ημέρα. Οι διαμαρτυρίες θα κορυφωθούν με μια μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα στις 28 Φεβρουαρίου στις 12:00, με αντίστοιχες εκδηλώσεις σε πολλές μεγάλες πόλεις της χώρας. Στο ψήφισμα του ΕΚΑ τονίζεται ότι «τρία χρόνια μετά, δεν μπορούμε και δεν θα συνηθίσουμε το έγκλημα», καλώντας όλους τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν ενεργά.
Η πραγματική δικαίωση για την τραγωδία στα Τέμπη, για τους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους στους χώρους εργασίας, θα έρθει μέσα από τον οργανωμένο αγώνα ενάντια στις πολιτικές που προκαλούν νέα εγκλήματα καθημερινά, επισημαίνεται στο ψήφισμα. Το φετινό συλλαλητήριο, όπως και τα προηγούμενα, εστιάζει στο αίτημα για δικαιοσύνη και τιμωρία των υπευθύνων.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()
