Από την Κυριακή 15 Μαρτίου, θα ισχύσουν προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 2 του Μετρό, ειδικότερα στο τμήμα «Ομόνοια-Ακρόπολη», λόγω εργασιών για την αντικατάσταση σιδηροτροχιών και την εγκατάσταση δικτύου 5G.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΣΤΑΣΥ, οι σταθμοί «Ομόνοια», «Πανεπιστήμιο», «Σύνταγμα» και «Ακρόπολη» θα κλείνουν νωρίτερα, στις 21:40, από Κυριακή έως Πέμπτη, δυόμιση ώρες πριν την κανονική λήξη κυκλοφορίας.
Ο σταθμός «Σύνταγμα» θα παραμείνει ανοιχτός για τη Γραμμή 3, ενώ ο σταθμός «Ομόνοια» θα εξυπηρετεί τη Γραμμή 1. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, οι συρμοί θα λειτουργούν μεταξύ των σταθμών «Ανθούπολη – Μεταξουργείο» και «Ελληνικό – Συγγρού Φιξ».
Για την εξυπηρέτηση των επιβατών, ο ΟΑΣΑ θα δρομολογήσει λεωφορειακή γραμμή Χ16, η οποία θα συνδέει τους σταθμούς Μετρό Συγγρού Φιξ και Μεταξουργείο, με προσωρινές στάσεις σε διάφορα σημεία της διαδρομής.
«Κατανοούμε την αναστάτωση που προκαλούν οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, ωστόσο είναι αναγκαίες για την εκτέλεση σημαντικών έργων που θα βελτιώσουν τις καθημερινές μετακινήσεις», αναφέρει η ενημέρωση της ΣΤΑΣΥ.
![]()

