Η Πελοπόννησος και η Ζάκυνθος κερδίζουν έδαφος στη Φινλανδία, καθώς συνεργάτες του Mondo Magazine επισκέφτηκαν πρόσφατα τους δύο προορισμούς για να συγκεντρώσουν υλικό που θα προβάλλει την περιοχή στην σκανδιναβική τουριστική αγορά.
Αυτή η πρωτοβουλία press trip, που οργανώθηκε από τον ΕΟΤ Εξωτερικού Σκανδιναβίας σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και το Visit Peloponnese, στοχεύει να προσελκύσει επισκέπτες που αναζητούν αυθεντικές εμπειρίες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Κατά τη διάρκεια της τετραήμερης παραμονής τους (23-26.6.2026), ο δημοσιογράφος Valtteri Väkevä και ο φωτογράφος Jussi Puikkonen είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά την πολιτιστική κληρονομιά και τα αξιοθέατα της Πελοποννήσου, επισκεπτόμενοι οινοποιεία και τοπικές επιχειρήσεις.
Το πρόγραμμα ανέδειξε τον μοναδικό συνδυασμό πολιτισμού, φύσης και γαστρονομίας που προσφέρει η Πελοπόννησος, με επισκέψεις σε ιστορικά μέρη όπως το Ναύπλιο και η Αρχαία Επίδαυρος, καθώς και την οινική παράδοση της Νεμέας.
Στη συνέχεια, οι Φινλανδοί δημοσιογράφοι φιλοξενήθηκαν στη Ζάκυνθο (26.6.2026-29.6.2026), όπου εξερεύνησαν τις τουριστικές δυνατότητες του νησιού, από το παραλιακό μέτωπο μέχρι τα ορεινά χωριά, ανακαλύπτοντας την εξαιρετική τοπική γαστρονομία.
Η αποστολή επισκέφθηκε το Κέντρο πληροφοριών θαλάσσιας χελώνας και το Βυζαντινό Μουσείο Ζακύνθου, αναδεικνύοντας το διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν της Ζακύνθου που συνδυάζει ήλιο, θάλασσα και πολιτισμό.
![]()

