Ανακριτικές διαδικασίες για το όπλο που βρέθηκε στον Κορυδαλλό

Ανακριτικές διαδικασίες για το όπλο που βρέθηκε στον Κορυδαλλό

Εξελίξεις για τον εντοπισμό όπλου στις φυλακές Κορυδαλλού, αναζητώντας απαντήσεις μέσω εγκληματολογικών ερευνών. Συναγερμός έχει προκληθεί στις αστυνομικές αρχές με τον εντοπισμό ενός πιστολιού θαμμένου στο προαύλιο των φυλακών Κορυδαλλού. Το πιστόλι βρέθηκε θαμμένο σε βάθος περίπου 60 εκατοστών, μέσα σε μαύρη σακούλα, μαζί με τον γεμιστήρα και τα οκτώ φυσίγγια. Η Ελληνική Αστυνομία αναζητά να διαπιστώσει τον τρόπο που το όπλο πέρασε τον έλεγχο των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Οι έρευνες εστιάζουν στην πτέρυγα 5 των φυλακών, όπου κρατούνται επικίνδυνοι κακοποιοί και η οποία βρίσκεται κοντά στο σημείο του εντοπισμού του όπλου. Στην πτέρυγα αυτή κρατούνται άτομα που έχουν εμπλακεί σε δολοφονίες ή είναι μέλη αλβανικών και τουρκικών εγκληματικών οργανώσεων.

Μετά την αρχική αναφορά για την ύπαρξη του όπλου, χρησιμοποιήθηκε ανιχνευτής μετάλλων για την ανεύρεσή του. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Κορυδαλλού εκτιμούν ότι θα ληφθούν απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου έχει σταλεί το όπλο για βαλλιστικό έλεγχο και έρευνα για ίχνη DNA και δακτυλικά αποτυπώματα.

Οι Αρχές εξετάζουν το ενδεχόμενο το όπλο να χρησιμοποιούνταν σε δολοφονία κρατουμένου από άλλον κρατούμενο, ενδεχομένως στο πλαίσιο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών, ενώ δεν αποκλείουν και σενάριο σχεδιαζόμενης απόπειρας απόδρασης με πιθανή ομηρεία σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play