Δικαστική απόφαση για τις υποκλοπές αναμένεται στις 26 Φεβρουαρίου, με σημαντικές εξελίξεις στην υπόθεση. Την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου, η απόφαση του προεδρεύοντος δικαστή Νίκου Ασκανιάκη θα ρίξει φως στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών, που εκδικάζεται στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, στην Ευελπίδων. Μετά από τέσσερις μήνες εντατικών διαδικασιών, 38 συνεδριάσεις και πληθώρα μαρτυρικών καταθέσεων, η δίκη αυτή αποκαλύπτει τη σοβαρότητα του σκανδάλου που έχει προκαλέσει κοινωνικές και πολιτικές αναταραχές. Η τελική συνεδρίαση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί στην αίθουσα 16 του κτιρίου 9, στις 10:00.
Στην τρέχουσα συνεδρίαση, ολοκλήρωσαν τις αγορεύσεις τους οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων, Διονύσης Ματαράγκας, Ανδρέας Μήτσαινας και Ελευθερία Ρίζου. Υπενθυμίζεται ότι ο εισαγγελέας Δημήτρης Παυλίδης έχει προτείνει την ενοχή και των τεσσάρων κατηγορουμένων, επισημαίνοντας την σύνδεσή τους με τις επίμαχες εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης της Intellexa και της Krikel.
Ο Διονύσης Ματαράγκας υποστήριξε ότι οι δημοσιογράφοι που ερεύνησαν το σκάνδαλο έχουν διαμορφώσει μια συγκεκριμένη αφήγηση γύρω από την υπόθεση. Όπως τόνισε, η ερευνητική δημοσιογραφία είναι ισχυρή, καθώς οι πηγές της δεν μπορούν να αποκαλυφθούν, αν και όλοι έχουν πρόσβαση στις ίδιες πληροφορίες.
Ο Ανδρέας Μήτσαινας απάντησε στην αγόρευση του Χρήστου Κακλαμάνη, επισημαίνοντας τη σημασία της απόφασης και παραλληλίζοντας την κατάσταση με ιστορικά γεγονότα. Κλείνοντας, επεσήμανε ότι η αθωότητα των κατηγορουμένων πρέπει να επιβεβαιωθεί, καθώς δεν είναι αυτοί που επέλεξαν τους στόχους και τα μολυσμένα links.
Η Ελευθερία Ρίζου υπογράμμισε τις μαρτυρικές καταθέσεις που καταδεικνύουν την αθωότητα του Γιάννη Λαβράνου και εξέφρασε τη διαφωνία της με την εισαγγελική πρόταση. Τόνισε ότι δεν μπορεί να δικαστεί κάποιος για ανθρωποκτονία αυτός που πούλησε το όπλο, αλλά εκείνος που πάτησε τη σκανδάλη, προκειμένου να υπερασπιστεί τον πελάτη της.
Πηγή περιεχομένου: in.gr
![]()

