Προβλέψεις για χιονοπτώσεις στην Αττική προκαλούν αντιδράσεις μεταξύ μετεωρολόγων. Ενόψει μιας νέας επιδείνωσης των καιρικών φαινομένων, η χώρα προετοιμάζεται για σημαντική πτώση της θερμοκρασίας, με τις προβλέψεις να αναφέρονται σε έντονες χιονοπτώσεις από την Κυριακή έως την Τρίτη. Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης εκτιμά ότι τα χιόνια μπορεί να φτάσουν ακόμη και στα χαμηλά της Αττικής, ενώ οι χιονοπτώσεις θα επηρεάσουν και νησιά του Αιγαίου. Η Εύβοια και τα ορεινά της Κρήτης θα βρεθούν επίσης στο επίκεντρο του χιονιά. Σημαντική είναι η αναφορά του κ. Μαρουσάκη ότι το διήμερο Δευτέρα και Τρίτη αναμένεται να είναι το πιο ψυχρό του νέου έτους, με τον υδράργυρο να κατρακυλά κάτω από το μηδέν.
Αντίθετα, ο Θοδωρής Κολυδάς τονίζει ότι είναι ακόμα νωρίς για ασφαλείς προγνώσεις για τον καιρό της επόμενης εβδομάδας. Ο κ. Κολυδάς προειδοποιεί ότι η βιασύνη για προεξόφληση χιονοπτώσεων χαλάει τη μετεωρολογική πιάτσα, καθώς δεν υπάρχει ακόμα σύγκλιση μεταξύ των κυριοτέρων αριθμητικών μοντέλων.
Από την πλευρά του, ο Γιώργος Τσατραφύλλιας επισημαίνει την υπερβολή στις προγνώσεις και την αναγκαιότητα για αξιόπιστη ενημέρωση. «Η μετεωρολογία στηρίζεται σε δεδομένα, όχι σε κραυγές. Ο πανικός δεν φέρνει ασφάλεια αλλά σύγχυση», αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ενημέρωση για τον καιρό σχετίζεται με τη ζωή των ανθρώπων και όχι με την αύξηση της επισκεψιμότητας σε ιστοσελίδες.
in.gr
![]()

