Σε δύο συλλήψεις προχώρησε η Αστυνομία για το επεισόδιο με τους πυροβολισμούς, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής 13 Σεπτεμβρίου έξω από beach bar στην Ανάβυσσο.
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, συνελήφθη ο 41χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος κατηγορείται για ψευδή κατάθεση, υπόθαλψη εγκληματία, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης, καθώς και για ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία. Συνελήφθη επίσης η 39χρονη σύζυγός του, για ψευδή κατάθεση και ηθική αυτουργία σε παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Παράλληλα, η ΕΛ.ΑΣ. έχει ταυτοποιήσει και αναζητά δύο άνδρες που συμμετείχαν στο περιστατικό, ο ένας από τους οποίους είναι γνωστός βαρυποινίτης, ο οποίος είχε πάρει άδεια από τις φυλακές Δομοκού, όπου εκτίει την ποινή του. Ο βαρυποινίτης έπρεπε να επιστρέψει στη φυλακή σήμερα, όμως δεν το έκανε και κηρύχθηκε δραπέτης.
Όπως προκύπτει από το χρονικό της υπόθεσης που έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία, ο βαρυποινίτης πήγε στο beach bar μαζί με άλλους δύο άντρες. Λίγο πριν τις 5 το πρωί, ενώ η μουσική είχε σταματήσει επειδή το κατάστημα έκλεινε, οι τρεις άντρες πήγαν στο αυτοκίνητο και έβαλαν μουσική σε πολύ υψηλή ένταση. Ο ιδιοκτήτης βγήκε έξω και τους έκανε παρατήρηση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει έντονη λογομαχία.
Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, ακολούθησε συμπλοκή, κατά την οποία ο βαρυποινίτης φέρεται να έβγαλε όπλο και να πυροβόλησε στον αέρα. Τότε ένας Αφγανός, που φέρεται να εργαζόταν ως ασφάλεια στην επιχείρηση, άνοιξε πυρ εναντίον του, όμως οι σφαίρες εξοστρακίστηκαν και τραυμάτισαν δύο άλλους εργαζόμενους. Συγκεκριμένα, τραυματίστηκαν ένας 20χρονος Έλληνας και ένας 41χρονος Πακιστανός, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο κέντρο υγείας Καλυβίων.
Ακολούθως, ο βαρυποινίτης μαζί με τους δύο άντρες μπήκαν στο αυτοκίνητό τους και διέφυγαν, όπως και ο Αφγανός, ο οποίος αναζητείται από την Αστυνομία.
![]()
