Ο Τάκης Παναγιωτόπουλος τάχθηκε υπέρ της αναθεώρησης του μέτρου της αναστολής για τους ανεμβολιαστους υγειονομικούς
Ο καθηγητής Δημόσιας Υγείας και μέλος της Επιτροπής του υπουργείου Υγείας Τάκης Παναγιωτόπουλος σχολιάζοντας την πίεση στο σύστημα Υγείας εξέφρασε την άποψη ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί η αναστολή εργασίας για τους 6.000 ανεμβολίαστους υγειονομικούς. Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί θα μπορούσαν να επιστρέψουν σε εργασίες που δεν θα είναι της πρώτης γραμμής με τεστ τρείς ημέρες την εβδομάδα ή και καθημερινά, αλλά και με άλλες ποινές όπως, για παράδειγμα, κατακράτηση μέρους του μισθού τους. Το κρίσιμο είναι να ενισχυθεί το ΕΣΥ από κάθε πλευρά, αλλά και από τον ιδιωτικό τομέα, με κάθε τρόπο.
Μιλώντας στο ΣΚΑΙ, ο καθηγητής υπογράμμισε πως δεν στέκει επιστημονικά πως μεταδίδουν μόνο οι ανεμβολίαστοι. Εξήγησε, άλλωστε, ότι από τις αρχές του φθινοπώρου δόθηκε το μήνυμα ότι «μπήκαμε σε κανονικότητα» χωρίς αυτό να ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Τα εμβόλια προστατεύουν από σοβαρή νόσο και θάνατο, αλλά παραμένει υπαρκτή αν και χαμηλότερη η πιθανότητα απλής νόσησης, ενώ οι εμβολιασμένοι μπορούν παράλληλα να μεταδώσουν. Ο καθηγητής ανέφερε ότι δεν χρειάζονται εμμονές για τους ανεμβολίαστους και πως τα μέτρα πρέπει να αφορούν όλη την κοινωνία.
Δείτε επίσης: Αίσιο τέλος για την ανεμβολίαστη έγκυο με κορονοϊό στη Θεσσαλονίκη – Γέννησε με καισαρική ένα υγιέστατο παιδάκι
- Πυροσβεστική Υπηρεσία: Αυξημένος κίνδυνος πυρκαγιάς με 55 αγροτοδασικές φωτιές σε 24 ώρες
- Στα Μέγαρα: Σοβαρή ληστεία με θύμα 72χρονο που βρέθηκε αναίσθητος στο σπίτι του
- Γαλλία: Αήττητη και με θρίαμβο προκρίθηκε στα προημιτελικά του Ευρωμπάσκετ γυναικών
- Επί ποδός η Πολιτική Προστασία στην Αθήνα λόγω επικείμενου κινδύνου πυρκαγιάς
- Ηλιόπουλος: Προϋποθέσεις για τη μείωση της άδικης φορολογίας στον εργασιακό τομέα
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr