Αγγίζει τα δύο ευρώ η βενζίνη

Στα ύψη έχουν ανέβει οι τιμές της βενζίνης ειδικά στα νησιά.

Τα σενάρια για την τιμή του βαρελιού στο πετρέλαιο brend δείχνουν άνοδο πάνω από 100 δολάρια και οι τιμές έχουν ήδη αρχίσει να ανεβαίνουν στη χώρα μας.

propoli

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής κ. Μαρία Ζάγκα, που μίλησε στο Dnews, υπάρχει μεγάλη ανησυχία για άνοδο τον τιμών, αν εξακολουθήσει να υπάρχει αυτή η κατάσταση στη Μέση Ανατολή.  

«Χαμός γίνεται αλλά κρατάμε την ψυχραιμία μας για να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση. Οι τιμές τσίμπησαν και Παρασκευή και Σάββατο, αλλά λίγο, γύρω στο ένα λεπτό του ευρώ την Παρασκευή και άλλο τόσο το Σάββατο. Η μέση τιμή είναι στο 1,95-1,96 ευρώ, με κάποιες περιοχές να πλησιάζουν τα δύο ευρώ».

Η τιμή του βαρελιού μπρεντ, είναι και αυτή που θα καθορίσει τα ποσοστά των αυξήσεων.

«Αυτή τη στιγμή το βαρέλι έχει πάει γύρω στα 92 δολάρια. Είναι μία τιμή που είχαμε πάρα πολύ καιρό να τη δούμε. Μας ανησυχεί πολύ στον κλάδο η εμπλοκή του Ιράν. Είναι χειριστικά τα παιχνίδια που παίζονται και ο πόλεμος γίνεται και μέσω του ενεργειακού ζητήματος. Οι αυξήσεις στα καύσιμα έχουν ξεκινήσει εδώ και 40 ημέρες. Κάθε μέρα ανέβαιναν και λίγο και λόγω των διεθνών τιμών. Και φτάσαμε εδώ που είμαστε», αναφέρει η κ. Ζάγκα.

Η πρόεδρος των βενζινοπωλών, θεωρεί ότι πρέπει να γίνουν εντατικότεροι οι έλεγχοι στα πρατήρια, αφού όπως επισημαίνει, πληθαίνουν οι καταγγελίες των καταναλωτών.

«Πρέπει να γίνουν έλεγχοι για νοθεία στα καύσιμα και για πειραγμένες αντλίες. Πολύς κόσμος διαμαρτύρεται. Έχουμε πολλές καταγγελίες. Αλλά όταν ο κόσμος πάει στα βενζινάδικα με τιμές κοντά στο 1,85, μην παραπονιέται μετά.

Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, δεν θέλουμε πολύ να φτάσουμε στα δύο ευρώ το λίτρο. Η επαρχία βρίσκεται κοντά στις τιμές των αστικών κέντρων, αλλά στα νησιά έχει ξεφύγει η κατάσταση. Γενικά πρέπει να γίνονται έλεγχοι. Δεν έχουμε πλαφόν στο περιθώριο κέρδους; Να γίνονται λοιπόν έλεγχοι βάσει τιμολογίων. Για να μην ξεφεύγει κανείς από το ποσοστό κέρδους», καταλήγει.

Loading