Το Συνδικάτο Αυτοκινητιστών Ταξί Αττικής (ΣΑΤΑ) προχωρά σε νέα απεργία 18 ωρών από τα προμεσονύκτια της Κυριακής προς Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου, ώστε να εξασφαλιστεί η συμμετοχή όσο το δυνατόν περισσότερων μελών στην έκτακτη γενική συνέλευση του κλάδου, η οποία θα διεξαχθεί σήμερα στις 10:00.
Οι αυτοκινητιστές εκφράζουν ανησυχία για την «υποβάθμιση του ρόλου» του Συνδικάτου και την «ανεξέλεγκτη είσοδο μεγάλων ιδιωτικών συμφερόντων στο μεταφορικό έργο».
Σε ανακοίνωσή του, το ΣΑΤΑ επισημαίνει ότι «βρισκόμαστε μπροστά σε μια κρίσιμη και επικίνδυνη καμπή για τον κλάδο μας». Ο πρόεδρος του Συνδικάτου, Θύμιος Λυμπερόπουλος, δήλωσε ότι «Δεν θα κάνουμε πίσω. Πάνε να μας τελειώσουν, να τελειώσουν με το ελεύθερο επάγγελμα του ταξιτζή και να δώσουν τη δουλειά μας στους ιδιώτες». Ανέφερε επίσης ότι θα γίνουν νέες απεργίες, αλλά όχι συνεχόμενα, και τόνισε την ανάγκη για συνεχή δράση, προειδοποιώντας για τις συνέπειες της πρόσφατης Κοινής Υπουργικής Απόφασης.
Τα σενάρια περί πλήρους απελευθέρωσης του μεταφορικού έργου επανέρχονται πιο έντονα από ποτέ και απειλούν ευθέως την βιωσιμότητα του επαγγέλματός μας, την οικονομική αξιοπρέπεια χιλιάδων οικογενειών, και τη νόμιμη λειτουργία του ταξί ως δημόσιας υπηρεσίας μεταφοράς.
Η υποβάθμιση του ρόλου μας και η είσοδος ιδιωτικών συμφερόντων στο μεταφορικό έργο είναι ήδη σε εξέλιξη με τις ευλογίες της κυβέρνησης. Η παρουσία όλων είναι επιβεβλημένη, καθώς «αν δεν αντιδράσουμε τώρα, αύριο ίσως είναι αργά».
Όλοι στη Γενική Συνέλευση να αποφασίσουμε για το μέλλον μας. Όλοι στον αγώνα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ