ΑΠΘ: Φοιτητές καλλιεργούν βιολογικά λαχανικά και θεραπευτικά βότανα

Την δυνατότητα καλλιέργειας βιολογικών λαχανικών και θεραπευτικών βοτάνων χαρίζει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στους φοιτητές του

Στους φοιτητές που θα επιλέξουν να συμμετάσχουν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα με τίτλο «Κοινωνική μέριμνα φοιτητών του ΑΠΘ» θα δοθεί δωρεάν χώρος και όλα τα απαραίτητα υλικά. Επιπλέον, θα ενημερθούν σχετικά με θέματα διατροφής και για την παραγωγή βιολογικών προϊόντων.

propoli

Οι τρεις άξονες του προγράμματος είναι οι εξής:

«Λαχανικά από τον σπόρο στο βαζάκι». Πρόκειται για καλλιέργεια θερινών και χειμερινών λαχανικών χωρίς φυτοφάρμακα με χρήση ωφέλιμων εντόμων. Τα λαχανικά που δεν θα καταναλωθούν άμεσα, θα μεταποιηθούν χωρίς συντηρητικά.

-«Καλλιεργώ το φαρμακείο μου». Πρόκειται για βιολογική καλλιέργεια βοτάνων για φαρμακευτική και καλλυντική χρήση. Οι φοιτητές θα ενημερωθούν για τις θεραπευτικές ιδιότητες των βοτάνων και εκπαίδευση για την παρασκευή προϊόντων προσωπικής φροντίδας (π.χ. σαπουνιού, κεραλοιφής, βαμμάτων κ.λπ.).

Μικρολαχανικά». Πρόκειται για βιολογική καλλιέργεια μικρολαχανικών για γρήγορη απόδοση. Οι φοιτητές θα ενημερωθούν για τη σπουδαία θρεπτική τους αξία και για προτάσεις για την αξιοποίησή τους στη μαγειρική και ζαχαροπλαστική τέχνη.

Για το πρόγραμμα έχουν ήδη εκφράσει το ενδιαφέρον τους παραπάνω από 300 φοιτητές, ενώ αύριο θα πραγματοποιηθεί συνάντηση για την ενημέρωση των πρώτων 100 φοιτητών που επιλέχθηκαν με κοινωνικά κριτήρια.

Δείτε επίσης: ΑΠΘ: Έβαψαν ξανά με σπρέι την Πρυτανεία – Απειλητικά μηνύματα και συνθήματα (pics)

Loading