Πρόκειται για τιμητικό εκκλησιαστικό τίτλο που απονέμεται από τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο σε προσωπικότητες που με το έργο τους βοηθούν την Εκκλησία και την κοινωνία.
«Αρχων Οφφικιάλιος» χειροθετήθηκε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο το απόγευμα της Τρίτης.
Η χειροθεσία του καθηγητή πραγματοποιήθηκε στη μονή Βαλουκλή κατά τον εσπερινό για την εορτή της Ινδίκτου.

Στην περίπτωση του Σωτήρη Τσιόδρα, η απονομή του εν λόγω τίτλου έγινε για την προσφορά του στη μάχη για τη διαχείριση της πανδημίας.
Ο ίδιος ο καθηγητής μίλησε συγκινημένος στον Οικουμενικό Πατριάρχη, λέγοντας ότι είναι σύμβολο της καθολικής ενότητας και της ομόνοιας, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σχέση την οποία θα πρέπει να έχουν η εκκλησία και η επιστήμη.
Δείτε επίσης: Ώρα μηδέν για τους υγειονομικούς: 10.000 εργαζόμενοι σε αναστολή
- Άρης: Οι τελευταίες εξελίξεις για τον Σιφουέντες στην Σκωτία
- Σύλληψη 39χρονου για απόπειρα δολοφονίας οδηγού ταξί στον Βύρωνα
- Νίκη που μπορεί να αλλάξει την πορεία του Παναθηναϊκού
- Θεσσαλονίκη: Σφοδρές επιθέσεις και φασιστικοί χαιρετισμοί στα ΕΠΑΛ Σταυρούπολης και Ευόσμου
- Σοβαρό επεισόδιο στα Άνω Λιόσια: Νεκρός 37χρονος που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένων υπό την επήρεια ναρκωτικών
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις
ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή
που συμβαίνουν, στο Politic.gr