Αργία για τον μητροπολίτη Πτολεμαΐδος λόγω σοβαρού περιστατικού στην Αθήνα

Ο Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος Παντελεήμων τέθηκε σε επ’ αόριστον αργία από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής. Η απόφαση αυτή ελήφθη προκειμένου να διασφαλιστεί η αμερόληπτη διεξαγωγή της έρευνας που αφορά το περιστατικό.

Η έρευνα σχετίζεται με ένα συμβάν που έλαβε χώρα στην Αθήνα, το οποίο έχει προκαλέσει ανησυχία και προσοχή από τις αρχές. Οι λεπτομέρειες του περιστατικού παραμένουν αδιευκρίνιστες, ωστόσο η διαδικασία διερεύνησης είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Η απόφαση για την αργία του Μητροπολίτη δείχνει τη δέσμευση του Πατριαρχείου να αντιμετωπίσει σοβαρά τέτοια ζητήματα. Η διαφάνεια και η δικαιοσύνη είναι θεμελιώδεις αξίες που επιδιώκονται σε περιπτώσεις που αφορούν εκκλησιαστικά πρόσωπα.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play