Αρσάκειο για το bullying σε 15χρονο: «Υπεβλήθη αίτημα για ΕΔΕ»

Ανακοίνωση εξέδωσε το Αρσάκειο για το περιστατικό μπούλινγκ που σημειώθηκε με θύμα έναν 15χρονο τον οποίο έδεσαν έξι συνομίληκοί του με πετονιά, τον εξύβρισαν και τον άφησαν μέσα στην αίθουσα.

Μεταξύ άλλων, το Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού στην ανακοίνωσή του διευκρινίζει πως θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών και έχει υποβληθεί αίτημα για ΕΔΕ στην Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για να διερευνηθεί αν υπάρχουν ευθύνες εκπαιδευτικών.

propoli

Αναλυτικά, η ανακοίνωση που εξέδωσε το Αρσάκειο αναφέρει:

«Ενημερώνουμε τους γονείς των μαθητών που φοιτούν στα Σχολεία τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας ότι εντός τής ημέρας (3/4/2023) θα κινηθούν οι πειθαρχικές διαδικασίες, ώστε να διερευνηθεί η ευθύνη των εμπλεκομένων μαθητών από τα αρμόδια όργανα (Σύλλογο Διδασκόντων). Ομοίως υπεβλήθη ήδη κατεπείγον αίτημα για Ένορκη Διοικητική Εξέταση από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες εκπαιδευτικών σχετικά με το συμβάν».

Για την υπόθεση η αστυνομία έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις μαθητών.

Το χρονικό του περιστατικού

Οι μαθητές, παραδέχτηκαν πως ήταν παρόντες στο περιστατικό και κατονόμασαν ως δράστες τους δύο συμμαθητές τους, που δεν συνελήφθησαν. Ο ανήλικος, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ΕΡΤ, δεν ήταν η πρώτη φορά που έπεφτε θύμα bullying, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί εάν παρενοχλήθηκε από τους ίδιους μαθητές ή άλλους.

Δείτε επίσης: Άγριο μπούλινγκ σε 15χρονο μαθητή ιδιωτικού σχολείου – Τύλιξαν πετονιά γύρω από τον λαιμό του

Loading