Αρτα: Συγκινητικός αποχαιρετισμός στο σχολείο του 12χρονου Κλεωνή που πνίγηκε στον Άραχθο

Αρτα: Συγκινητικός αποχαιρετισμός στο σχολείο του 12χρονου Κλεωνή που πνίγηκε στον Άραχθο

Συγκίνηση και προσφορά ζωής: Αποχαιρετισμός του 12χρονου Κλεωνή από τους συμμαθητές του και μεταμοσχεύσεις οργάνων. Με μια ανθοδέσμη στο χέρι και δάκρυα στα μάτια, οι συμμαθητές του 12χρονου Κλεωνή αποχαιρέτησαν τον φίλο τους στο δημοτικό σχολείο Νεοχωρίου, λίγο πριν μεταφερθεί η σορός του στην Αλβανία για την τελευταία του κατοικία. Η συγκίνηση ξεχείλισε, καθώς οι δάσκαλοι και οι γονείς συμμετείχαν σε μια συγκλονιστική τελετή αποχαιρετισμού. Ο Κλεωνής είχε φοιτήσει στην πέμπτη τάξη κατά το σχολικό έτος 2024-25 και προάγεται στην έκτη τάξη, μία κίνηση που ανακοινώθηκε με τρεμάμενη φωνή από τη δασκάλα του.

Στη διάρκεια της τελετής, εκπαιδευτικοί, γονείς και κάτοικοι του Νεοχωρίου εκδήλωσαν τη θλίψη τους με λουλούδια και δάκρυα, ενώ το αγόρι που χάθηκε σε τραγικό ατύχημα, κατάφερε να χαρίσει ζωή σε άλλους με την απόφαση για δωρεά οργάνων. Ο καρδιοπαθής του 12χρονου Κλεωνή ταξίδεψε στην Ιταλία, οι πνεύμονές του προσφέρθηκαν σε μία γυναίκα στη Γερμανία, και το ήπαρ του μεταμοσχεύτηκε σε έναν 20χρονο στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης.

Την ίδια στιγμή, ένας νεφρός του έσωσε ένα 16χρονο κορίτσι από το Πακιστάν, που αγωνιζόταν με νεφρική ανεπάρκεια από την πρώτη μέρα της ζωής της. Οι γιατροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο, όπου έγιναν οι μεταμοσχεύσεις, εκφράζουν την κατάπληξή τους για την ευγενική προσφορά και την εκπληκτική ιστορία ζωής που αναδείχθηκε από την τραγωδία αυτή.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play