Αθ. Γκανάς για σεισμό ανοιχτά της Κέρκυρας: Δεν προκαλεί ανησυχία – Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί

Για τον πρωινό σεισμό 4,6 Ρίχτερ ανοιχτά της Κέρκυρας μίλησε στην εκπομπή «Συνδέσεις» ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθανάσιος Γκανάς. Είπε ότι ήταν ασθενής σεισμική δόνηση ενώ ανέφερε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει γνωστό ρήγμα εκεί και ότι δεν εμπνέει ανησυχία.

Συγκεκριμένα είπε« έχουμε μια ασθενή σεισμική δόνηση σε υποθαλάσσιο χώρο. Είναι περίπου 18 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά από τους Οθωνούς. Είναι στο βόρειο Ιόνιο. Δεν υπάρχει κάποιο γνωστό ρήγμα εκεί. Το ρήγμα που υπάρχει και το ξέρουμε είναι λίγο πιο κοντά στην Κέρκυρα. Είναι μια ακολουθία η οποία ξεκίνησε εδώ και δύο μέρες. Έχουμε αρκετούς μικρούς σεισμούς και σήμερα το πρωί έγινε ο σεισμός 4,7 Ρίχτερ και ακολούθησε μετά ένας μετασεισμός 3,4 Ρίχτερ.
Δεν προκαλεί ανησυχία αυτή η ακολουθία. Αλλά ωστόσο, επειδή είναι μια περιοχή που έχει χαμηλή σεισμικότητα, κάθε δραστηριότητα εκεί μας προξενεί το ενδιαφέρον να δούμε πώς θα εξελιχθεί».

propoli

Για το αν ήταν ο κύριος σεισμός είπε ότι «δεν έχουμε ακόμα αρκετά στοιχεία. Μπορεί ίσως να ακολουθήσει. Τώρα, επειδή το 4,7 είναι στο όριο ασθενούς – ισχυρής δόνησης, θα δούμε. Θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη. Είναι μια περιοχή, δεν την ξέρουμε καλά γιατί είναι στο μέσο του βορείου Ιονίου μεταξύ Ελλάδος – Ιταλίας και δεν έχουμε πολλούς σεισμούς, οπότε θέλουμε λίγα δεδομένα ακόμη να δούμε πώς θα πάει».

Δείτε επίσης: Μ. Χριστοδουλάκης: Επιφυλακτικός στο ενδεχόμενο μεταγραφής Ζαγοράκη στο ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ (ΒΙΝΤΕΟ)

Loading