Ένταση επικράτησε σήμερα το μεσημέρι στο κέντρο της Αθήνας κατά την διάρκεια πορείας που πραγματοποίησαν άτομα από διάφορες οργανώσεις και ομάδες.
Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση της ΕΛ. ΑΣ. η ένταση ξεκίνησε όταν οι συγκεντρωμένοι άρχισαν την πορεία τους από τα Προπύλαια προς την Πλατεία Συντάγματος καταλαμβάνοντας όλο το οδόστρωμα της οδού Πανεπιστήμιου. Τότε ο επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων και ο αστυνομικός διαμεσολαβητής ζήτησαν από τους συγκεντρωθέντες να χρησιμοποιήσουν δύο λωρίδες κυκλοφορίας για να μην διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.
Σύμφωνα με την ΕΛ. ΑΣ. οι συγκεντρωμένοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν στις εκκλήσεις των αστυνομικών και επιτέθηκαν επανειλημμένως στις αστυνομικές δυνάμεις με κοντάρια.
Παρά τις επιθέσεις, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, οι αστυνομικές δυνάμεις κατέβαλαν κάθε προσπάθεια για την οριοθέτηση της πορείας, εξασφαλίζοντας κατ΄ αυτόν τον τρόπο την απρόσκοπτη κυκλοφορία των οχημάτων.
Όπως αναφέρει η ΕΛ. ΑΣ. κατά τη διάρκεια των επιθέσεων τραυματίσθηκαν τρεις αστυνομικοί που διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο.
Η Διεύθυνση Ασφαλείας Αττικής έχει ήδη ξεκινήσει προανάκριση για τα όσα διαδραματίστηκαν στην σημερινή πορεία, ενώ για τα συμβάντα ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Δείτε επίσης: Οικονομικό Φόρουμ Δελφών: Τα αναγκαία βήματα για μια ισχυρή ελληνική οικονομία
- Σκληρή απάντηση του ΚΚΕ για τη ΔΕΘ: Ο ορίζοντας 2030 του Μητσοτάκη φέρνει μόνο ανασφάλεια
- ΚΚΕ για ΔΕΘ: Ο «Ορίζοντας για την Ελλάδα του 2030» του κ. Μητσοτάκη αφήνει για τον λαό ανασφάλεια και αβεβαιότητα
- Γιορτή σήμερα 6 Σεπτεμβρίου: Ποιοι γιορτάζουν και τι τιμά η Εκκλησία
- Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα: τι φέρνει η Κυριακή 06.09.2026
- Οξύτατη επίθεση της ΕΛΑΣ στον Μητσοτάκη μετά τη ΔΕΘ
![]()
