Αθήνα: Ο Δακτύλιος πλησιάζει στο τέλος της εφαρμογής του για το καλοκαίρι

Αθήνα: Ο Δακτύλιος πλησιάζει στο τέλος της εφαρμογής του για το καλοκαίρι

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για την ολοκλήρωση της φετινής εφαρμογής του Δακτυλίου στο κέντρο της Αθήνας, καθώς το μέτρο θα ανασταλεί ενόψει του καλοκαιριού.

Η εφαρμογή του Δακτυλίου ισχύει από Δευτέρα έως Παρασκευή και δεν ισχύει τα Σαββατοκύριακα, τις επίσημες αργίες και τις ημέρες γενικών απεργιών των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Ο Δακτύλιος, ο οποίος τέθηκε σε εφαρμογή στις 20 Οκτωβρίου, θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 24 Ιουλίου. Μέχρι τότε, εξακολουθεί να ισχύει το σύστημα εκ περιτροπής κυκλοφορίας με βάση το τελευταίο ψηφίο της πινακίδας. Ειδικότερα, τις ζυγές ημερομηνίες επιτρέπεται η κυκλοφορία οχημάτων με πινακίδες που λήγουν σε 0, 2, 4, 6 και 8, ενώ τις μονές ημερομηνίες κυκλοφορούν τα οχήματα με πινακίδες που λήγουν σε 1, 3, 5, 7 και 9.

Οι περιορισμοί ισχύουν εντός του Μικρού Δακτυλίου, που περιλαμβάνει τις κεντρικές οδικές αρτηρίες όπως οι λεωφόροι Αλεξάνδρας, Μεσογείων, Συγγρού, Πειραιώς και Κωνσταντινουπόλεως.

Από το Σάββατο 25 Ιουλίου, η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας θα γίνεται χωρίς το σύστημα μονών – ζυγών, καθώς ο Δακτύλιος θα ανασταλεί για τους θερινούς μήνες. Η επαναφορά του μέτρου αναμένεται το φθινόπωρο, σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play