Τι αναφέρει η ανακοίνωση της ΓΑΔΑ
Πέντε προσαγωγές έκανε η αστυνομία στην διαμαρτυρία των Πυροσβεστών έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας η οποία έλαβε χώρα σήμερα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος».
Η Αστυνομία όπως αναφέρεται, έκανε χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα έτσι ώστε να καταφέρει να απωθήσει τους συγκεντρωμένους.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Την 10.00 ώρα σήμερα (Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2021), με πρωτοβουλία του Πανελλήνιου Σωματείου Συμβασιούχων Πυροσβεστών, πραγματοποιήθηκε συνάθροιση, κατά την οποία συγκεντρώθηκαν σταδιακά (1.000) περίπου άτομα, έξω από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στη Λ. Κηφισίας στο Μαρούσι.
Την 12.00 ώρα και ενώ (600) περίπου άτομα από τους συγκεντρωμένους είχαν αποχωρήσει, οι εναπομείναντες μετακινήθηκαν και κατέλαβαν το οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας.
Ο Αστυνομικός Διαμεσολαβητής τους κάλεσε να απομακρυνθούν από το οδόστρωμα, προκειμένου να διασφαλισθεί η απρόσκοπτη και ασφαλής κυκλοφορία των οχημάτων και να μην διαταραχθεί η κοινωνικοοικονομική ζωή στην ευρύτερη περιοχή. Επιπρόσθετα για να μην παρεμποδισθεί η μετακίνηση των πολιτών-ασθενών στα παρακείμενα Νοσηλευτικά Ιδρύματα ( Ιατρικό Κέντρο, Υγεία, Μητέρα, Ιασώ, Εμβολιαστικό Κέντρο Αμαρουσίου).
Οι συγκεντρωμένοι παρά τις επανειλημμένες εκκλήσεις, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, προβαίνοντας σε αλλεπάλληλες (τουλάχιστον 10) μετακινήσεις στο οδόστρωμα της Λ. Κηφισίας με αποτέλεσμα την δημιουργία μεγάλου κυκλοφοριακού προβλήματος.
Οι Αστυνομικές Δυνάμεις που είχαν τοποθετηθεί στο σημείο, προκειμένου να οριοθετήσουν την συγκέντρωση, με κατάλληλες κινήσεις, περιορισμένη χρήση δακρυγόνων και χρήση νερού από το Ειδικό Όχημα απώθησαν τους συγκεντρωμένους και αποκαταστάθηκε με ασφάλεια η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λ. Κηφισίας.
Από το σημείο προσήχθησαν (5) άτομα.
Προανακρίσεως επιλαμβάνεται η Διεύθυνση Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, ενώ για τα συμβάντα στην ανωτέρω συγκέντρωση, ενημερώθηκε η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών».
Δείτε επίσης: Με χιουμοριστική διάθεση αντιμετωπίζει η ΕΛ.ΑΣ την κίνηση στην Αθήνα – Το meme που ανέβασε για τον Κηφισό
- Αναστολή της δευτέρας ημέρας απεργίας από τους αυτοκινητιστές Ταξί
- «Δεν χρωστάμε, μας χρωστάνε»: Οι εργαστηριακοί ιατροί σε πανελλαδική κινητοποίηση για την επιβίωση των ιατρείων τους
- Οι Νορβηγοί απορρίπτουν την προτεινόμενη αμοιβή του 1 τρισ. δολαρίων για τον Μασκ στην Tesla
- Κίνηση της ΝΔ για την προστασία της ελληνικής κομπόστας και μελιού από τον αθέμιτο ανταγωνισμό
- Απώλεια για τον αθλητισμό: Πέθανε ο Σαμπέρ Καζέμι
Ακολουθήστε το politic.gr Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Politic.gr
![]()
