Αττική: Πρόστιμο μαμούθ 150.000 ευρώ σε πρατήριο καυσίμων για νοθευμένη βενζίνη

Το δείγμα της αμόλυβδης βενζίνης ήταν νοθευμένο σε ποσοστό 100% με με ελαφρά λάδια πετρελαίου και τολουόλιο.

Δίχως τέλος είναι οι αποκαλύψεις των ελεγκτών της Περιφέρειας Αττικής σχετικά με τα πρατήρια που προμηθεύουν με νοθευμένα καύσιμα τους ανυποψίαστους καταναλωτές προκαλώντας τεράστιες ζημιές στους κινητήρες των οχημάτων τους.

propoli

Αυτή τη φορά το δείγμα που πήραν οι ελεγκτές από το πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Ρέντη και απέστειλαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους αποδείχθηκε ότι ήταν νοθευμένο σε ποσοστό 100% και επιβλήθηκε πρόστιμο-μαμούθ 150.000 ευρώ!

Ειδικότερα σύμφωνα με ην απόφαση του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανάπτυξης των Περιφερειακών Ενοτήτων Πειραιά και Νήσων το πρόστιμο των 150.000 ευρώ επιβλήθηκε στο πρατήριο υγρών καυσίμων στην περιοχή του Ρέντη καθώς το δείγμα της αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων που έστειλαν στο Γενικό Χημείο του Κράτους αποδείχθηκε ότι ήταν νοθευμένο σε ποσοστό 100% με μείγμα ελαφρών λαδιών πετρελαίου που περιέχουν αρωματικές ενώσεις (κυρίως τολουόλιο) και μάλιστα απουσίαζε πλήρως ο ιχνηθέτης κινιζαρίνη αντί του προβλεπόμενου 3,0mg/l και περιείχε αρωματικές ενώσεις σε ποσοστό περίπου 39,8% v/v αντί του μέγιστου επιτρεπόμενου 35% v/v.

Οι ανυποψίαστοι καταναλωτές που είχαν φουλάρει τα ρεζερβουάρ των οχημάτων τους στο συγκεκριμένο πρατήριο δεν θα αντιληφθούν αμέσως τη νοθεία της βενζίνης αλλά καλό θα ήταν μόλις ο κινητήρας αρχίσει να παρουσιάσει δυσλειτουργίες να αδειάσουν το νοθευμένο καύσιμο αμέσως και να το αντικαταστήσουν με άλλο καλής ποιότητας. Σε περίπτωση τώρα που ο κινητήρας του οχήματός τους δεν παρουσιάσει κάποιες δυσλειτουργίες αλλά εμφανίσει άνοδο της θερμοκρασίας επίσης καλό θα ήταν να αδειάσουν το νοθευμένο καύσιμο.

Αν πάλι ο κινητήρας λειτουργεί κανονικά καλό θα ήταν το επόμενο γέμισμα του ρεζερβουάρ να γίνει με ενισχυμένη αμόλυβδη βενζίνη ή με την πλήρωση κάποιου βελτιωτικού προϊόντος που ενισχύει τα οκτάνια ώστε να προστατεύσετε τον κινητήρα σας από κάποια μελλοντική ζημιά…

Δείτε επίσης: Τροχαίο με δύο νεκρούς στην Κοζάνη

Loading