Αττική: Σύλληψη ζευγαριού για κλοπές σε κοσμηματοπωλεία μέσω της μεθόδου απασχόλησης

Αττική: Σύλληψη ζευγαριού για κλοπές σε κοσμηματοπωλεία μέσω της μεθόδου απασχόλησης

Σύλληψη ζευγαριού στην Αττική για κλοπές κοσμημάτων σε κοσμηματοπωλεία, με επαγγελματική μεθοδολογία. Στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος πραγματοποιήθηκε η σύλληψη ενός άνδρα και μιας γυναίκας, οι οποίοι κατηγορούνται ως μέλη εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές σε κοσμηματοπωλεία στην Αττική. Η επιτυχής σύλληψη προήλθε μετά από προανακριτική έρευνα από την Αστυνομία, κατά την οποία χρησιμοποιήθηκαν ευρήματα και βιντεοληπτικό υλικό για να διαπιστωθεί η εγκληματική τους δραστηριότητα.

Οι κατηγορούμενοι είναι ήδη έγκλειστοι σε Προαναχωρησιακό Κέντρο Κράτησης Αλλοδαπών της χώρας, με δικογραφία να έχει σχηματιστεί σε βάρος τους για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, η εγκληματική ομάδα είχε οργανωθεί με σκοπό την εκτέλεση κλοπών σε κοσμηματοπωλεία, επιλέγοντας με προσοχή την τοποθεσία δράσης τους. Είχαν εισέλθει στην Ελλάδα τουλάχιστον προ τριμήνου και εστίαζαν κυρίως στο κέντρο της Αθήνας. Ο τρόπος δράσης τους περιλάμβανε την είσοδό τους στα καταστήματα προσποιούμενοι πελάτες, με σκοπό να αποσπάσουν την προσοχή των υπαλλήλων και να κλέψουν κοσμήματα.

Η έρευνα της Αστυνομίας έχει έως τώρα εξιχνιάσει εννέα περιπτώσεις κλοπών σε διάφορες περιοχές της Αθήνας και του Αμαρουσίου, με τη συνολική αξία των κλοπιμαίων να ξεπερνά τις 63.000 ευρώ. Οι δύο συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον της αρμόδιας εισαγγελικής Αρχής, καθώς οι έρευνες συνεχίζονται για να αποκαλυφθεί το πλήρες εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.

in.gr

Loading

Play