Με τον υφυπουργό μεταφορών αναμένεται να συναντηθεί αύριο η διοίκηση της Αττικής Οδού για την καταβολή αποζημιώσεων 2.000 ευρώ από την Αττική Οδό
Στην συνάντηση θα αποφασιστούν οι όροι και προϋποθέσεις για την αποζημίωση σε όσους οδηγούς εγκλωβίστηκαν για δεκάδες ώρες χωρίς φαγητό και θέρμανση εξαιτίας της κακοκαιρίας «Ελπίς».
Η πρώτη προσέγγιση θα γίνει από τον υφυπουργό Μεταφορών, Γιώργο Καραγιάννη, έπειτα από σχετική συνεννόηση με τον Κώστα Καραμανλή.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για να προσδιοριστεί ο αριθμός αυτός θα γίνει χρήση όλων των διαθέσιμων τεχνικών και ψηφιακών μέσων, προκειμένου να καθοριστεί:
- πόσα οχήματα βρέθηκαν στην Αττική Οδό την περασμένη Δευτέρα, αλλά και
- πόσες ώρες παρέμειναν οι άνθρωποι εγκλωβισμένοι.
Σημειώνεται πως υπάρχει καταγραφή του εκάστοτε οχήματος – με το πέρασμα του από τα διόδια – ενώ η διάρκεια παραμονής μπορεί να πιστοποιηθεί από τις κάμερες που είναι τοποθετημένες σε αρκετά σημεία του αυτοκινητοδρόμου.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ένα από τα σενάρια θέλει να ορίζονται ως δικαιούχοι όσοι πέρασαν από τα διόδια της Αττικής Οδού τη Δευτέρα μετά τις 10:00, ενώ είναι πιθανόν να προσμετρηθεί και η διάρκεια παραμονής στον αυτοκινητόδρομο.
Δείτε επίσης: Έκρηξη στη Συγγρού: «Γλιτώσαμε 100 νεκρούς» λένε άνθρωποι της ΕΛ.ΑΣ. – Πότε θα ανοίξει η Λεωφόρος
- Θρίλερ στο Εμιρεϊτς: η Άρσεναλ νίκησε 2-1 την Τσέλσι με βασικό τον Χρήστο Τζόλη
- Σφοδρή επίθεση Κωνσταντοπούλου στη ΔΕΘ για τη συνέντευξη Μητσοτάκη: «Κοροϊδία, ψίχουλα, αλαζονεία, εξυπνάδες»
- Συναγερμός στην Ινδονησία: Η έκρηξη του Άνακ Κρακατάου έκλεισε 8 αεροδρόμια και επηρέασε 150.000 επιβάτες
- Θεαματική τεσσάρα κορυφής για την Άουγκσμπουργκ στη Bundesliga
- Σοκ στον Λίβανο: Τρεις νεκροί από νέο ισραηλινό πλήγμα στον νότο
![]()
