Χαλκιδική: Έσπασε ταμιευτήρας του βιολογικού στο Πολύχρονο – Έντονη δυσοσμία από τη θάλασσα (video)

Ο χωμάτινος ταμιευτήρας που συγκέντρωνε τα καθαρά νερά του βιολογικού καθαρισμού έσπασε με αποτέλεσμα τα νερά να τρέχουν ορμητικά προς τη θάλασσα.

Το ατύχημα που αναστάτωσε τους κατοίκους της περιοχής συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, ενώ η βλάβη αποκαταστάθηκε το βράδυ του Σαββάτου. «Αποκαταστάθηκε η βλάβη χθες το βράδυ. Δεν υπάρχει ανησυχία. Το νερό που χύθηκε ήταν καθαρό νερό, δεν είναι επικίνδυνο, είναι χλωριωμένο και με όλες της προδιαγραφές που ορίζει ο νόμος» ανέφερε η δήμαρχος Κασσάνδρας, κ. Χαλκιά, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι γίνονται τακτικοί έλεγχοι από το ΚΕΠΑΜΑΧ.

propoli

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του halkidikinews.gr, οι κάτοικοι της περιοχής στο Πολύχρονο και στη Χανιώτη, που αντιλήφθηκαν αμέσως τη σκουρόχρωμη απόχρωση της θάλασσας αλλα και την έντονη δυσοσμία, είναι αναστατωμένοι και φοβούνται για την υγεία τους «Δεν μας έχει ενημερώσει κανείς για το τί έχει συμβεί. Φοβόμαστε για την υγεία μας. Θέλουμε και τουρισμό με την κατάσταση αυτή;» ανέφεραν οι ίδιοι.

Όπως υπογράμμισε η δήμαρχος, «όλα τα προηγούμενα χρόνια για ψυχολογικούς λόγους, για τον κόσμο, μάζευαν τα καθαρά του βιολογικού σε ταμιευτήρες. Κανονικά τα καθαρά νερά του βιολογικού δίνονται για πότισμα στους αγρότες ή πέφτουν στη θάλασσα».

Από την πλευρά του, ο πρώην δήμαρχος και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης “Ισχυρή Κασσάνδρα”, Κώστας Παπαγιάννης με ανάρτησή του στα κοινωνικά δίκτυα σχολίασε με καυστικό τρόπο τη στάση της δημοτικής αρχής.
Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η Κασσάνδρα είναι οι άνθρωποί της και το περιβάλλον. Προέχει η υγεία των κατοίκων και η διαφύλαξη του περιβάλλοντος, που πρέπει να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές.

Δυστυχώς είστε ανεπαρκής για να διαφυλάξετε και τα δύο. Την υγεία των πολιτών και το περιβάλλον.

Κάθε ημέρα καταγράφουμε και ένα περιστατικό, που τις περισσότερες φορές, δεν το ανακοινώνουμε. Όμως σήμερα δεν θα σταθούμε στην ανεπάρκειά σας που είναι δεδομένη.

Σήμερα θα σταθούμε στην επικινδυνότητα, με την οποία διαχειρίζεστε τα διάφορα ζητήματα που προκύπτουν. Το μόνο που σας ενδιαφέρει είναι να διατηρήσετε την ψεύτικη εικόνα που έντεχνα καλλιεργείτε για να κοροϊδεύετε τους δημότες.

Σήμερα κυρία δήμαρχε έπρεπε να βγείτε και να ζητήσετε συγνώμη από τους κατοίκους του Πολυχρόνου για ό,τι συνέβη και να πάρετε μέτρα, για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Εσείς αντ’ αυτού, ακολουθήσατε τον επικίνδυνο δρόμο της σιωπής και της απόκρυψης».

Δείτε επίσης: Πάτρα: 16χρονος πυρπόλησε οχήματα και οικόπεδα – Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω

Loading