Χαλκιδική: Ποιοι εκλέγονται από τον α’ γύρο – Ντέρμπι σε Πολύγυρο και Κασσάνδρα

Χαλκιδική: Ποιοι εκλέγονται από τον α’ γύρο – Ντέρμπι σε Πολύγυρο και Κασσάνδρα

Σε Κασσάνδρα και Πολύγυρο θα χρειαστεί δεύτερος γύρος για να προκύψει ο νέος δήμαρχος.

Στη Χαλκιδική, Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023, έβγαλαν οι δήμοι Νέας Προποντίδας, Αριστοτέλη και Σιθωνίας.

Προλαμβάνω τον καρκίνο του μαστού

Στον δήμο Κασσάνδρας, με ενσωμάτωση 97,22%, ο Κώστας Παπαγιάννης έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στον δεύτερο γύρο με ποσοστό πάνω από 34%, ενώ για τη δεύτερη θέση δίνουν σκληρή μάχη η νυν δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά με 19,42 και ο Βασίλης Στακινός με 18,89% (η διαφορά τους είναι λίγες ψήφοι).

Στον δήμο Πολυγύρου, με ενσωμάτωση 98,15%, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευθύμης Καρανάσιος με 31% πηγαίνει άνετα στον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία  τον Γιώργο Εμμανουήλ, ο οποίος λαμβάνει 25,11% έναντι 23,29% του νυν δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου.

Στη Σιθωνία , νέος δήμαρχος είναι ο Γιάννης Μαλίνης με ποσοστό 50,88% έναντι 49,12% του Γιάννη Τζίτζιου, στον δήμο Νέας Προποντίδας ο Μανόλης Καρράς, ο οποίος ανανέωσε με ποσοστό 90% τη θητεία του, ενώ και ο Στέλιος Βαλιάνος στον δήμο Αριστοτέλη επικράτησε του αντιπάλου του Μιχάλη Βλαχόπουλου και επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή, λαμβάνοντας ποσοστό 54,8% έναντι αντίστοιχα 41,8%.

Δείτε επίσης: Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Στον β’ γύρο η ανάδειξη δημάρχων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα

Loading

Play