Χαλκιδική: Στον Ταξιάρχη “μύρισε” Χριστούγεννα – Γιατί στόλισαν τόσο νωρίς το πρώτο χριστουγεννιάτικο δέντρο (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Την έναρξη των Χριστουγέννων σηματοδοτεί για ακόμη μια χρονιά ο στολισμός του πρώτου Χριστουγεννιάτικου δέντρου στην Ελλάδα στο γνωστό πλέον χωριό των ελάτων.

Ρεπορτάζ: Χρίστος Φιλιππούδης

propoli

Στην γραφική πλατεία του Ταξιάρχη Χαλκιδικής σε μια λαμπρή τελετή με πλήθος κόσμου μικροί και μεγάλοι έστειλαν σε όλη τη χώρα το μήνυμα της έναρξης της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.

Το εντυπωσιακό έλατο ύψους 13 μέτρων με πλούσια κλαδιά φωταγωγήθηκε σήμερα στο πλαίσιο εκδήλωσης που παραδοσιακά γίνεται την παραμονή της γιορτής του πολιούχου και προστάτη του χωριού Αρχαγγέλου Μιχαήλ μετά τον μέγα εσπερινό.

Στην γιορτή ελάτου παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο απερχόμενος δήμαρχος Πολυγύρου Αστέριος Ζωγράφος και ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Εμμανουήλ, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και οι βουλευτές Χαλκιδικής Γιάννης Γιώργος και Απόστολος Πάνας. Η φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου πλαισίωσε την εκδήλωση.

Στον Ταξιάρχη στολίζουν πρώτοι για να μην μείνει κανένα σπίτι αστόλιστο στην Ελλάδα

Κάθε χρόνο μετά τον εορτασμό του πολιούχου του χωριού Αρχαγγέλου Μιχαήλ οι κάτοικοι, που ως επί το πλείστον ασχολούνται με την καλλιέργεια ελάτων, ανεβαίνουν στις φυτείες τους και ξεκινούν οι εργασίες κοπής των Χριστουγεννιάτικων δέντρων. Αργότερα οι Ταξιαρχιώτες φορτώνουν τα φορτηγά με έλατα με σκοπό να τα διαθέσουν στους καταναλωτές στις μεγάλες πόλεις της χώρας αλλά και εκτός συνόρων. Αφού ξεπουλήσουν επιστρέφουν στα σπίτια τους την παραμονή των Χριστουγέννων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της κοινότητας Ταξιάρχη Γιάννη Ξάκη οι ελατοπαραγωγοί θα βρίσκονται στο «πόστο» τους για τη διάθεση των ελάτων μετά την 25η Νοεμβρίου ενώ ήδη ξεκίνησαν τα τηλεφωνήματα για προπαραγγελίες δέντρων κυρίως από Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Σε ό,τι αφορά τις τιμές των ελάτων Ταξιάρχη για φέτος, ο κ. Ξάκης σημείωσε ότι οι τιμές θα κυμανθούν στα περσινά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα στα 50 ευρώ περίπου τα έλατα ύψους έως δυόμιση μέτρα, 70-80 ευρώ μέχρι και τρία μέτρα και από 25 ευρώ για τα έλατα που δεν ξεπερνούν το ενάμιση μέτρο.

Δείτε φωτογραφίες:

Δείτε επίσης: Χριστούγεννα 2023: Δείτε τις αργίες

Loading