Χαλκιδική: Το 5ο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Ν. Μουδανιών εγκαινίασε ο Α. Τζιτζικώστας

«Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό την κατασκευή νέων σχολείων, αλλά και τη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό των υφιστάμενων σχολικών μονάδων», δήλωσε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων του 5ιου ολοήμερου Νηπιαγωγείου Νέων Μουδανιών Χαλκιδικής, το οποίο κατασκευάστηκε με πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Ήδη, ολοκληρώσαμε παρεμβάσεις σε 52 σχολικά συγκροτήματα πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε όλη την Περιφέρεια, που απευθύνονται σε περισσότερους από 15.000 μαθητές. Εξοπλίσαμε 351 τμήματα ένταξης και ειδικά σχολεία για παιδιά με ειδικές ανάγκες. Χρηματοδοτούμε την κατασκευή 18 νέων σχολείων. Και μαζί με το υπουργείο Υποδομών, θα κατασκευάσουμε μέσω ΣΔΙΤ 35 νέα σύγχρονα σχολεία», υπογράμμισε.

propoli

Σε ότι αφορά το 5ο Νηπιαγωγείο Νέων Μουδανιών, ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε ότι είναι ένα σύγχρονο κτίριο δυναμικότητας πενήντα μαθητών, που θα εξυπηρετήσει με τον καλύτερο τρόπο, τις ανάγκες των παιδιών. Κατασκευάστηκε με βάση τις βιοκλιματικές αρχές για την ελάχιστη κατανάλωση ενέργειας και με γνώμονα την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων των παιδιών σε όλους τους χώρους, με προσαρμογή των διαστάσεων στην κλίμακα που εξυπηρετεί τα παιδιά. Περιλαμβάνει δύο αίθουσες εργασίας, αίθουσα ανάπαυσης, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο και νηπιαγωγών.

Ο κ. Τζιτζικώστας εγκαινίασε το Νηπιαγωγείο μαζί τον δήμαρχο Νέας Προποντίδας Εμμανουήλ Καρρά, παρουσία της περιφερειακής συμβούλου, Μέλας Κυριακίδου.

Δείτε επίσης: Χαλκιδική: Έφτιαξαν ξύλινο μηχανισμό με 2 όπλα για παράνομο κυνήγι αγριόχοιρων

Loading