Συνολικά 15 άνθρωποι είναι νεκροί μέχρι στιγμής μετά τη σύγκρουση, χθες Τρίτη περί τις 21:00 στη θαλάσσια περιοχή Μυρσινιδίου της Χίου, σκάφους με μετανάστες με πλωτό του Λιμενικού Σώματος.
Κατά πληροφορίες από το νοσοκομείο της Χίου, 25 άτομα διακομίστηκαν εκεί, με σοβαρούς τραυματίες, συμπεριλαμβανομένων 7 ανδρών, 7 γυναικών και 11 παιδιών.
Σύμφωνα με την πρώτη επίσημη ενημέρωση του Λιμενικού Σώματος, συγκρούστηκε ταχύπλοο σκάφος στο οποίο επέβαιναν μετανάστες με σκάφος του Λιμενικού Σώματος. Στη θαλάσσια περιοχή επιχειρούν τέσσερα σκάφη του Λιμενικού, ιδιωτικό σκάφος με ιδιώτες δύτες, και από αέρος ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας.
Μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί νεκροί 11 άνδρες και τέσσερις γυναίκες και οι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων συνεχίζονται.
Σύμφωνα με το ΕΚΑΒ, μεταξύ των διακομισθέντων στο Γενικό Νοσοκομείο της Χίου υπάρχουν 2 έγκυες. Όπως διαπιστώθηκε στο νοσοκομείο, τα έμβρυα είναι νεκρά.
Στο νοσοκομείο της Χίου, μεταξύ των νοσηλευομένων αλλοδαπών περιλαμβάνονται τέσσερις σοβαρά τραυματισμένοι σε ζωτικά όργανα και στο κεφάλι, με τρεις από αυτούς να έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.
Δύο τραυματίες στις τάξεις του λιμενικού σώματος νοσηλεύονται επίσης στο νοσοκομείο Χίου, άνδρας με εξάρθρωση ώμου και γυναίκα με εγκεφαλική διάσειση.
Διασώστες του ΕΚΑΒ, με 5 ασθενοφόρα, παραμένουν σε ετοιμότητα καθώς συνεχίζεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης.
ΦΩΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΡΓΙΑΣ
![]()

