Η εργατική Πρωτομαγιά φέρνει απεργίες στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική, επηρεάζοντας τη λειτουργία τους. Με 24ωρη απεργία και στάσεις εργασίας συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις της εργατικής Πρωτομαγιάς οι εργαζόμενοι στα μέσα μαζικής μεταφοράς στην Αττική. Συγκεκριμένα, η Γραμμή 1 του μετρό (ηλεκτρικός Κηφισιά-Πειραιά) καθώς και το τραμ δεν θα λειτουργήσουν καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, καθώς οι εργαζόμενοι συμμετέχουν σε 24ωρη απεργία.
Όσον αφορά τις Γραμμές 2 και 3 του μετρό, θα λειτουργήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι. Κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, τα δρομολόγια του μετρό προς και από το Αεροδρόμιο θα εκτελούνται κανονικά.
Με εντολή της ΕΛ.ΑΣ., οι σταθμοί Σύνταγμα και Πανεπιστήμιο θα παραμείνουν κλειστοί και οι συρμοί θα διέρχονται από αυτούς χωρίς στάση.
Αναλυτικά, στις Γραμμές 2 και 3 οι σταθμοί θα ανοίξουν στις 9 το πρωί και οι τελευταίοι συρμοί θα αναχωρήσουν:
– από Ανθούπολη προς Ελληνικό στις 14:42,
– από Ελληνικό προς Ανθούπολη στις 14:37,
– από Δημοτικό Θέατρο προς Δ. Πλακεντίας στις 14:44,
– από Δ. Πλακεντίας προς Δημοτικό Θέατρο στις 14:36,
– από Αεροδρόμιο προς Δημοτικό Θέατρο ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει στις 09:10 και ο τελευταίος στις 13:58,
– από Δημοτικό Θέατρο προς Αεροδρόμιο ο πρώτος συρμός θα αναχωρήσει στις 09:06 και ο τελευταίος στις 13:54.
Όσον αφορά τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ. Οι συρμοί του τρένου και του Προαστιακού δεν θα κινηθούν, ενώ δεμένα θα μείνουν τα πλοία στα λιμάνια.
Πηγή περιεχομένου: in.gr