Χρ. Δήμας: Γυαλιά επαυξημένης πραγματικότητας στην αστυνομία

O υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Χρίστος Δήμας με ανάρτησή του αναφέρεται στο πρόγραμμα Darlene το οποίο αφορά στην ανάπτυξη ειδικών γυαλιών επαυξημένης πραγματικότητας για την αστυνομία

«Η συνδρομή της τεχνητής νοημοσύνης και της επαυξημένης πραγματικότητας στην εθνική και ευρωπαϊκή ασφάλεια». Αυτό σημειώνει αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Στόχος, όπως αναφέρει ο ίδιος, να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ή εγκληματικών ενεργειών.

propoli

Στην ανάρτησή του στο Facebook ο υφυπουργός αναφέρει: «Με στόχο την ανάπτυξη ενός συστήματος που να βασίζεται στις νέες τεχνολογίες και θα επιτρέπει στους αστυνομικούς να έχουν καλύτερη επίγνωση της κατάστασης κατά τη διάρκεια μίας αστυνομικής επιχείρησης, ξεκίνησε με το συντονισμό του ΕΚΕΤΑ – Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης, το ερευνητικό έργο DARLENE.

Το πρόγραμμα αναπτύσσει ειδικά γυαλιά Επαυξημένης Πραγματικότητας για την αστυνομία αξιοποιώντας τεχνολογίες αιχμής. Ο συνδυασμός αυτός αναμένεται να ενισχύσει σημαντικά την αποτελεσματικότητα των σωμάτων ασφαλείας στην αποτροπή και εξουδετέρωση τρομοκρατικών ενεργειών ή εγκληματικών δραστηριοτήτων.

Περισσότερες πληροφορίες στον σύνδεσμο: https://www.darleneproject.eu/ Darlene project. Το ερευνητικό έργο εκκίνησε τον Σεπτέμβριο του 2020 στα πλαίσια του Horizon 2020, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής».

Δείτε επίσης: Παρασκήνια/ Σε τι δεν αναφέρθηκε για πρώτη φορά ο Κ. Μητσοτάκης χθες στη Βουλή

Loading