Το σύστημα και αναγνωρίζει αυτόματα εχθρικά drone και ορίζει τον καταλληλότερο τρόπο αντίδρασης
Το πρώτο ελληνικό σύστημα εξουδετέρωσης απειλητικών drone, παρουσίασε η εταιρεία SAS Technology σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στη Θεσσαλονίκη.
Η Ευρωπαϊκή Ένωση στη ΔΕΘ — Δείτε το videoΤο σύστημα «Πανόπτης», συμμετείχε πρόσφατα σε διαγωνισμό τεχνολογίας με διοργανωτή το ΝΑΤΟ και κατάφερε να λάβει την 1η θέση, προσφέροντας έναν ιχνηλάτη που βασίζεται σε τεχνητή νοημοσύνη και αναλύει ταυτόχρονα δεδομένα από πολλούς αισθητήρες.
Το σύστημα παρακολουθεί και αναγνωρίζει αυτόματα εχθρικά drone και ορίζει τον κατάλληλο τρόπο αντίδρασης και το όπλο που θα χρησιμοποιηθεί για την εξουδετέρωση, σύμφωνα με το ΕΚΕΤΑ.
Για την εξέλιξη και εμπορική αξιοποίηση του συστήματος, το ΕΚΕΤΑ θα συνεργαστεί με την εταιρεία SAS Technology, η οποία έχει αναπτύξει και το πρώτο οπλισμένο drone ελληνικής σχεδίασης.
Δείτε επίσης: Windows 11: Πως να τα εγκαταστήσετε σε ΜΗ συμβατό υπολογιστή (vid)
- Κλιμάκωση στην Ευρώπη μετά το επεισόδιο με το drone στη Λειψία – Κοινό μέτωπο ΕΕ και ΝΑΤΟ κατά Μόσχας
- Γάζα: Ο Νετανιάχου ξεκαθαρίζει ότι ο ισραηλινός στρατός δεν θα αποσυρθεί
- Στα 39 ευρώ τον μήνα η εξοικονόμηση για τα νοικοκυριά από την Εθνική Πρωτοβουλία Μείωσης Τιμών, λέει η ΑΑΕΑ&ΠΚ
- Κυψέλη: Νέα ερωτήματα για τα παιδιά του ζευγαριού και τα άγνωστα μωρά στα social media
- Ρόδος: Κίνητρα του Δήμου για γιατρούς στο Νοσοκομείο
![]()
