Διαμαρτυρία στρατιωτικών για τις σοβαρές επιπτώσεις του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας. Έξω από τη Βουλή πραγματοποιείται συγκέντρωση διαμαρτυρίας από στρατιωτικούς, εν ενεργεία και εν αποστρατεία, κατά του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Άμυνας. Αυτή τη στιγμή, είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στην Ολομέλεια για την ψήφισή του. Το Συντονιστικό εκπροσώπησης των 13 φορέων καλεί στην κινητοποίηση, τονίζοντας: Ενωμένοι και αποφασισμένοι, φωνάζουμε για μια ακόμα φορά όχι στην υποβάθμιση και την απαξίωση των Ενόπλων Δυνάμεων.
Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους, το πολυνομοσχέδιο:
– Υποβαθμίζει βαθμολογικά τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων.
– Απαξιώνει τον ρόλο, την προσφορά και την προοπτική τους.
– Πλήττει το αξιόμαχο, τη συνοχή και την επιχειρησιακή ετοιμότητα, διαλύοντας τη μήτρα των ΕΔ (Σχολές – κατατάξεις).
– Οδηγεί σε ιδιωτικοποίηση μεγάλου μέρους της συντήρησης του εξοπλισμού και των υπηρεσιών, με αυξημένο κόστος για τον ελληνικό λαό.
Οι φορείς, τονίζοντας ότι δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια στην αναγκαιότητα της απόσυρσης του πολυνομοσχεδίου, ζητούμε την καταψήφισή του από την Ολομέλεια της Βουλής. Καλούν επίσης σε συμμετοχή στη συγκέντρωση εν ενεργεία στρατιωτικούς, αποστράτους, φορείς και πολίτες που ανησυχούν ή πλήττονται από το εν λόγω νομοσχέδιο.
in.gr
![]()
