Ο πολύ δυνατός σεισμός των 5,4R σημειώθηκε πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής.
Τρόμαξε ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα ο ισχυρός σεισμός των 5,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στη Χαλκιδική, στις 13:48 το μεσημέρι της Κυριακής (16.01.2022).
Αλλεπάλληλες δονήσεις σημειώνονται στην περιοχή έκτοτε.
Ο πολύ δυνατός σεισμός των 5,4R σημειώθηκε 12′ λεπτά πριν τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής (16.01.2022) στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής.
Το ακριβές επίκεντρο εντοπίζεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων νότια – νοτιοδυτικά του Άθου. Στα 18,8 χιλιόμετρα βρίσκεται το εστιακό βάθος.
Από εκείνη τη στιγμή, το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έχει καταγράψει αρκετούς μετασεισμούς, με ισχυρότερο – προς το παρόν – αυτόν των 4,4 βαθμών στις 14:26 το μεσημέρι.
Οι υπόλοιπες μετασεισμικές δονήσεις είναι της τάξης των 2,6 μέχρι 2,9R.
Πηγή: gnomi
Δείτε επίσης: Ο Παναιτωλικός «ξόφλησε» την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ
- Κακοκαιρία: Έρχονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Συστάσεις από την Πολιτική Προστασία
- ΠΑΣΟΚ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζει την αντίθεσή της στην κυβερνητική πολιτική
- Νόβακ Τζόκοβιτς: Ο θρύλος της αντισφαίρισης φτάνει τους 101 τίτλους στην Αθήνα στα 38 του χρόνια
- Τελικός Hellenic Championship: Στεφάνου, Αγγελόπουλος και Γουόκαπ παρακολούθησαν τον αγώνα του Τζόκοβιτς
- Η υποκλίση του Χόλιγουντ στη Miss Piggy: Τζένιφερ Λόρενς και Έμμα Στόουν φέρνουν τη ντίβα των Muppets στη μεγάλη οθόνη
![]()
