Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται τη Δευτέρα η αγόρευση για την ενοχή των 42 κατηγορουμένων

Δίκη Χρυσής Αυγής: Συνεχίζεται τη Δευτέρα η αγόρευση για την ενοχή των 42 κατηγορουμένων

Η αγόρευση για τη δίκη της Χρυσής Αυγής συνεχίζεται, εστιάζοντας στις εγκληματικές ενέργειες της οργάνωσης. Τη Δευτέρα το πρωί, η διαδικασία της δίκης για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής εισέρχεται σε ένα κρίσιμο στάδιο, καθώς η εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου Αθηνών, Κυριακή Στεφανάτου, θα συνεχίσει την αγόρευσή της, η οποία μπορεί να καταλήξει στην ενοχή ή την αθώωση των 42 κατηγορουμένων.

Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνεδρίασης, η εισαγγελική λειτουργός ανέλυσε εκτενώς τις επιθέσεις που διαπράχθηκαν από τη Χρυσή Αυγή από τη δεκαετία του 1990 και εντεύθεν. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά του Δ. Κουσουρή, έξω από τα δικαστήρια της πρώην Σχολής Ευελπίδων, στην οποία καταδικάστηκε το τότε πρωτοπαλίκαρο της οργάνωσης, Περίανδρος.

Στο πλαίσιο της αγόρευσης, η εισαγγελέας συνέκρινε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα με την απόπειρα δολοφονίας του Δ. Κουσουρή, επισημαίνοντας ότι και οι δύο περιπτώσεις περιλάμβαναν πολιτική δίωξη. Ανέφερε ότι τα εγκλήματα διαπράχθηκαν παρουσία αυτόπτων μαρτύρων, και ότι οι κατηγορούμενοι δεν αντάλλαξαν ούτε ένα βλέμμα πριν από τις επιθέσεις. Τόνισε μάλιστα ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος ήταν ενήμερος για το γεγονός ότι η δράση του εντάσσεται στην έννοια της εγκληματικής οργάνωσης, ακόμη και πριν από την επαναθεσμοθέτηση του αδικήματος το 2004.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play