Με αιτιολογία ότι θα πρέπει να αποτραπούν στο μέλλον «άλλες επιπόλαιες πράξεις», η εισαγγελέας στη δίκη για το Μάτι ζήτησε να εκτίσουν την ποινή τους οι 4 από τους καταδικασθέντες – οι τότε επιτελικοί της ηγεσίας της Πυροσβεστικής και ο πρώην γγ Πολιτικής Προστασίας – Σωτήρης Τερζούδης, Βασίλης Ματθαιόπουλος, Ιωάννης Φωστιέρης και Ιωάννης Καπάκης.
Όπως είπε η κ. Περιμένη, «η επιβληθείσα ποινή να εκτιθεί για να αποτραπούν στο μέλλον άλλες επιπόλαιες πράξεις» και πρόσθεσε ότι μέχρι σήμερα ουδείς εξ αυτών έχει αναγνωρίσει το μέγεθος των πράξεων και των παραλείψεών τους για τον κόσμο που ήταν ταγμένοι να προστατεύουν.
Για τους υπόλοιπους πέντε αξιωματικούς της Πυροσβεστικής, η εισαγγελέας επεσήμανε ότι «σήκωσαν στο πεδίο όλο το φορτίο» και πρότεινε τη μετατροπή της ποινής τους σε χρηματική κατά 10 ευρώ ημερησίως.
Υπενθυμίζεται ότι για τον κάτοικο Πεντέλης, η εισαγγελέας πρότεινε την αναστολή της ποινής του επικαλούμενη «λόγους υγείας και ηλικίας».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ