Δίκη Λυγγερίδη: Αποχή δικηγόρων λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας – Διακόπηκε για τις 10 Δεκεμβρίου

Δίκη Λυγγερίδη: Αποχή δικηγόρων λόγω ακαταλληλότητας της αίθουσας – Διακόπηκε για τις 10 Δεκεμβρίου

Αποχή από τα καθήκοντά τους δήλωσαν οι δικηγόροι που συμμετέχουν στη δίκη για εγκληματική οργάνωση οπαδών του Ολυμπιακού, στην οποία αποδίδεται η δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λιγγερίδη, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ακαταλληλότητα της αίθουσας των φυλακών Κορυδαλλού. Οι δικηγόροι ζητούν τη μεταφορά της δίκης στην Αίθουσα Τελετών του Εφετείου.

Μετά την απόφαση των συνηγόρων των 147 κατηγορουμένων, εκ των οποίων πέντε από τη διοίκηση της ΠΑΕ είναι κατηγορούμενοι για πλημμελήματα, η δίκη διακόπηκε για τις 10 Δεκεμβρίου. Στη δήλωση αποχής αναφέρεται ότι οι συνθήκες που βιώθηκαν κατά την εναρκτήρια συνεδρίαση είναι αδύνατον να μεταβληθούν ουσιωδώς ώστε να διασφαλίζουν την επιτυχή διεξαγωγή της δίκης.

Ειδικότερα, όλοι οι παριστάμενοι δικηγόροι δήλωσαν αποχή, επικαλούμενοι τη δυσχερή πρόσβαση στον χώρο των φυλακών καθώς και την πλήρη ακαταλληλότητα της αίθουσας. Το δικαστήριο διακόπηκε για να αποφασίσει επί του αιτήματος των δικηγόρων.

«Πρωτίστως δηλώνουμε ότι επιθυμούμε την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης. Αναγκαίος όρος για την επίτευξη της κοινής αυτής επιδίωξης είναι η εξασφάλιση της δυνατότητας στους συνηγόρους να εκπληρώσουν το λειτουργικό καθήκον τους», αναφέρεται στη δήλωση αποχής. Εκτός από την ακαταλληλότητα της αίθουσας, οι δικηγόροι θέτουν και ζητήματα υγιεινής.

Δηλώνουν ότι «η αίθουσα είναι δύσοσμη και άκρως ανθυγιεινή» και ότι ο συνωστισμός εκατοντάδων ανθρώπων θα μπορούσε να προκαλέσει επικίνδυνη διάδοση λοιμωδών νοσημάτων. Επίσης, τονίζουν ότι οι συνθήκες πρόσβασης και αποχώρησης από την αίθουσα είναι προβληματικές.

Υπό τις συνθήκες αυτές είναι αδύνατη η εύρυθμη διεξαγωγή της δίκης και η ουσιαστική εκπλήρωση του υπερασπιστικού μας καθήκοντος. Η μετάθεση του τόπου συνεδρίασης του Δικαστηρίου σε κατάλληλη αίθουσα στο κτίριο του Εφετείου Αθηνών κρίνεται απολύτως αναγκαία και εφικτή.

Loading

Play