Στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ φιλοξενήθηκε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος τονίζοντας ότι το καλοκαίρι θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
«Στους επόμενους μήνες με δεδομένη την αλλαγή του καιρού, την έκθεση σχεδόν όλων στον ιό, και την μικρή επιφύλαξη ότι δεν θα προκύψει κάποιο νέο στέλεχος που δεν θα ανατρέψει τις προγνώσεις, πιστεύω ότι μέχρι το καλοκαίρι θα μπορούμε να είμαστε τελείως διαφορετικά», τόνισε ο καθηγητής.
Ωστόσο εξήγησε πως η οποιαδήποτε άρση των μέτρων για τον κορονοϊό πρέπει να γίνει βήμα-βήμα: «τα μέτρα που αίρονται τώρα καλό θα είναι να μην συνδυαστούν σε αλλαγές με τις μάσκες και τις αποστάσεις ,είναι χρήσιμο να πηγαίνουμε σταδιακά ώστε η Επιτροπή να αξιολογεί εβδομάδα με εβδομάδα τα δεδομένα.»
Ο ίδιος ανέφερε πως ήδη το στέλεχος Δέλτα φαίνεται πως με βάση τα δεδομένα από τα λύματα έχει σχεδόν εξαφανιστεί: «Νομίζω ότι τα δεδομένα δείχνουν αποκλιμάκωση, ήδη από μετρήσεις στα λύματα το μεταλλαγμένο στέλεχος Δέλτα έχει σχεδόν εξαφανιστεί και το μεταλλαγμένο στέλεχος Όμικρον επικρατεί, που γνωρίζουμε ότι συνδυάζονται με μεγάλη μεταδοτικότητα και ηπιότερη νόσηση σε αυτούς που έχουν εμβολιαστεί»
Στάθηκε δε και στα πρωτεϊνικά εμβόλια που όπως είπε έχουν διαφορετική τεχνολογία από τα προηγούμενα σκευάσματα και υπάρχει η ελπίδα ότι πρόκειται «να πείσουν τους καλοπροαίρετους δύσπιστους να εμβολιαστούν».
Δείτε επίσης: Δολοφονία 7χρονου παιδιού: Στα δικαστήρια η μητέρα του «Δεν είδα και δεν άκουσα τίποτα»
- Τρίτη ήττα για τον Ολυμπιακό, 57-62 από τον Ερυθρό Αστέρα
- Τουρκικό ΥΠΕΞ για τις έρευνες του γαλλικού πλοίου στην Ανατολική Μεσόγειο – Η απάντηση ελληνικών διπλωματικών πηγών
- Στίβεν Μίλερ νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου μετά την ανακοίνωση Τραμπ
- Πέθανε σε ηλικία 52 ετών ο Σεμπαστιάν Λέλιο, ο κινηματογραφιστής του «Μια φανταστική γυναίκα»
- Προστατευτική φύλαξη ανηλίκων σε κελιά της ΓΑΔΑ, λέει η Αστυνομία
![]()
