Δύο ξεχωριστές επιχειρήσεις διάσωσης πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή νότια των Καλών Λιμένων Κρήτης, με αποτέλεσμα τη διάσωση 132 αλλοδαπών. Οι επιχειρήσεις αυτές οργανώθηκαν από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Λιμενικού Σώματος.
Στην πρώτη επιχείρηση, ένα ναυαγοσωστικό σκάφος του Λιμενικού εντόπισε και διέσωσε 48 αλλοδαπούς που βρίσκονταν σε λέμβο, 32 ναυτικά μίλια νότια-νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων. Στη συνέχεια, ακολούθησε δεύτερη επιχείρηση, όπου περιπολικό σκάφος του Λιμενικού διέσωσε περίπου 84 αλλοδαπούς σε θαλάσσια περιοχή 33 ναυτικά μίλια νοτιοανατολικά των Καλών Λιμένων.
Όλοι οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι των Καλών Λιμένων, όπου τους παρέχονται οι απαραίτητες βοήθειες.
![]()

