ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Δολοφονία Λυγγερίδη: «Ο γιος μου είχε πάει απλά να παρακολουθήσει το ματς και βρέθηκε κατηγορούμενος»

Στα δικαστήρια της Σχολής Ευελπίδων οδηγήθηκαν οι 67 συλληφθέντες για τη δολοφονία του αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη, συμπεριλαμβανομένων και των γονέων ορισμένων κατηγορούμενων, οι οποίοι δηλώνουν την αθωότητα των παιδιών τους.

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους βρίσκεται και ο αδελφός του 18χρονου που κρατείται ως ο ύποπτος για τη ρίψη της ναυτικής φωτοβολίδας που οδήγησε στον θάνατο του αστυνομικού.

propoli

Επιπλέον, παρών είναι και ο μάνατζερ ενός διάσημου ράπερ. Μια μητέρα περιγράφει τα γεγονότα μετά τον θάνατο του αστυνομικού και τις αστυνομικές έρευνες στο σπίτι τους.

«Ήρθαν οι αστυνομικό στο σπίτι και το έψαξαν. Ο γιος μου δεν ήταν εκείνη την ώρα στο σπίτι και πήγε και παραδόθηκε μόνος του.

Το βράδυ που σκοτώθηκε ο αστυνομικός ήταν στο γήπεδο και είχε προσαχθεί όπως κι άλλα άτομα, αλλά είχε αφεθεί» λέει η μητέρα του συλληφθέντα και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Άλλη μια φορά είχαν έρθει οι αστυνομικοί στο σπίτι και τον έψαξαν. Και τότε δεν τον είχαν βρει. Είχε πάει πάλι μόνος του στη ΓΑΔΑ κι είχε δώσει και τότε κατάθεση. Ο γιος μου μου έχει πει ότι είναι αθώος. Οι αστυνομικοί δεν πήραν κάτι από τις έρευνες που έκαναν χθες στο σπίτι μας».

Η μητέρα ενός 25χρονου συλληφθέντα τώρα υποστηρίζει ότι ο γιος της είναι αθώος, ενώ αισθάνεται αδικημένη από την έκβαση που έχει πάρει η υπόθεση.

«Ο γιος μου είχε πάει απλά να παρακολουθήσει το ματς του βόλεϊ εκείνη την ημέρα και βρέθηκε κατηγορούμενος, χωρίς να έχει κάνει απολύτως τίποτα» λέει η μητέρα του 25χρονου και συνεχίζοντας προσθέτει:

«Βρέθηκε ξαφνικά στη ΓΑΔΑ χωρίς να έχει κάνει τίποτα. Χθες το πρωί ήρθαν στο σπίτι οι αστυνομικοί. Αδικημένη αισθάνομαι γιατί το παιδί δεν έχει κάνει τίποτα και έχει βρεθεί κατηγορούμενος.

Πήγαινε σε μεγάλα ματς. Το συζητήσαμε αλλά μου είχε πει ότι δεν είχε σχέση με όλα αυτά. Μου είχε πει ότι στο τέλος του αγώνα στου Ρέντη οι αστυνομικοί τους είχαν περικυκλώσει για να τους συλλάβουν».

Loading