Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Απορρίφθηκε για τρίτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης του μεσίτη

Δολοφονία Ζακ Κωστόπουλου: Απορρίφθηκε για τρίτη φορά το αίτημα αποφυλάκισης του μεσίτη

Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισης του μεσίτη που καταδικάστηκε για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου. Για τρίτη συνεχή φορά, οι δικαστές είπαν «όχι» στην αποφυλάκιση του μεσίτη που έχει κριθεί ένοχος και εκτίει ποινή κάθειρξης έξι ετών για την υπόθεση θανάτου του Ζακ Κωστόπουλου. Ως αποτέλεσμα, ο καταδικασμένος για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης παραμένει στη φυλακή.

Οι δικαστές του Τριμελούς Εφετείου Αναστολών απέρριψαν, κατά πλειοψηφία, την αίτηση αποφυλάκισης του μεσίτη, ακολουθώντας την πρόταση της Εισαγγελέως, η οποία εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτό το αίτημα, υποστηρίζοντας ότι κατά την κρίση της δεν υπάρχει κίνδυνος για επανάληψη της βλάβης.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του μεσίτη, Γιάννης Γλύκας, χαρακτήρισε την κατάσταση ως «ιδιότυπη ομηρία», προσθέτοντας ότι ο εντολέας του είναι ένας άνθρωπος που έχει αδικηθεί και έχει υποστεί σοβαρές συνέπειες τόσο για τον ίδιο όσο και για την οικογένειά του, λόγω της επιθυμίας του να βοηθήσει έναν γείτονα. Ο μεσίτης, παίρνοντας τον λόγο, εξέφρασε την πεποίθησή του ότι βρίσκεται άδικα στη φυλακή και ότι είναι αθώος, γεγονός που τον οδήγησε σε κλάματα.

Καταδικάστηκε σε δεύτερο βαθμό τον Ιούλιο του 2024 για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία, με ομόφωνη απόφαση του Μικτού Εφετείου Κακουργημάτων, που του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης έξι ετών. Αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη φυλακή για 11 μήνες, ενώ συνολικά έχει εκτίσει 13 μήνες, καθώς πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 10 ετών τον Μάιο του 2022, αλλά αποφυλακίστηκε δύο μήνες αργότερα με περιοριστικούς όρους.

Πηγή περιεχομένου: in.gr

Loading

Play