Δωρεάν λαμπάδες σε όσους το έχουν ανάγκη – Κ. Προβίδας στην Politic: «Νιώθω γεμάτος όταν βοηθάω συνανθρώπους μου»

Σε μία απλή, αλλά πολύ συγκινητική κίνηση προχώρησε για ακόμα μια φορά ο ιδιοκτήτης περιπτέρου στην Ιτέα Φωκίδας, Κώστας Προβίδας.

Ρεπορτάζ: Γιώργος Φακής

propoli

Οι ημέρες του Πάσχα, όπως και των Χριστουγέννων, πέραν των μηνυμάτων που αφορούν τη θρησκεία, είναι σημαντικό να εμπεριέχουν και μηνύματα αλληλεγγύης και βοήθειας προς τον συνάνθρωπο. Άλλωστε, πρόκειται για στιγμές που οι περισσότεροι τις περνούν με τα αγαπημένα τους πρόσωπα, αφήνοντας… στην άκρη τα προβλήματα της καθημερινότητας.

Επιπλέον, είναι ημέρες που συνηθίζεται η αγορά δώρων, με τους νονούς να παίρνουν λαμπάδες για τα βαφτιστήρια τους, οι οποίες ανάβουν -από μικρούς και μεγάλους- το βράδυ της Ανάστασης στις εκκλησίες όλης της χώρας. Οι εποχές, ωστόσο, είναι οικονομικά δύσκολες και πολλοί δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν λαμπάδες ή άλλου είδους δώρα, με τον ιδιοκτήτη περιπτέρου Κώστα Προβίδα να συγκινεί με το κάλεσμα που έκανε μέσω facebook. Συγκεκριμένα, ο κ. Προβίδας γνωστοποίησε ότι όποιος επιθυμεί μπορεί να σπεύσει στο περίπτερο και να προμηθευτεί δωρεάν τη λαμπάδα, παίρνοντας μαζί ως δώρο και μία τυχερή σακούλα, ώστε ο νονός να τα δώσει στο βαφτιστήρι του και ο γονιός στο παιδί του.

Αναμφίβολα, πρόκειται για μία κίνηση – ορισμό της αλληλεγγύης και της βοήθειας, άρρηκτα συνδεδεμένη με το πνεύμα των ημερών. Ο Κώστας Προβίδας μίλησε στην Politic και αρχικά ανέφερε πως «ήταν μία τελείως αυθόρμητη κίνηση. Με πήρε η σύζυγός μου και μου υπενθύμισε να μην ξεχάσω να βάλω τις λαμπάδες στο περίπτερο. Αμέσως σκέφτηκα να κάνω το κάλεσμα μέσω του facebook. Είχα ξανακάνει κάτι παρόμοιο πριν μερικά χρόνια, τότε που τις λαμπάδες τις έφτιαχνε και τις στόλιζε η κόρη μου. Τότε είχαμε γράψει και πάλι ότι όποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα, μπορεί να έρθει και να πάρει μία λαμπάδα δωρεάν».

Όπως ανέφερε ο κ. Προβίδας, η διαδικασία είναι απλή, καθώς όποιος δυσκολεύεται οικονομικά, μπορεί να μεταβεί στο περίπτερο και να προμηθευτεί τη λαμπάδα και τη δωροσακούλα, χωρίς το όλο ζήτημα να αναλύεται περαιτέρω. «Υπήρξε ανταπόκριση. Θα ήθελα να μπορώ να βοηθήσω ακόμα περισσότερους και ας χαλούσα περισσότερα χρήματα. Όσοι ήρθαν πήραν δωρεάν μία λαμπάδα που κοστίζει 1,5 ευρώ και μία τυχερή σακούλα, η τιμή της οποίας είναι στα 5 ευρώ».

Όπως προαναφέρθηκε, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που το περίπτερο του κ. Προβίδα γίνεται σημείο αναφοράς για την αλληλεγγύη που προσφέρει σε όσους το έχουν ανάγκη. «Υπάρχουν και άλλες καταστάσεις τέτοιου είδους. Τα Χριστούγεννα έρχονται άνθρωποι που μου δίνουν χρήματα στο περίπτερο και εμείς στη συνέχεια δίνουμε τσιγάρα σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να τα αγοράσουν μόνοι τους. Επιπλέον, δίνουμε δώρο και ένα σάντουιτς σε όσους πεινάνε», σημείωσε ο ιδιοκτήτης περιπτέρου.

Τις μέρες του Πάσχα και των Χριστουγέννων πολύ περισσότερο, αλλά και όλο τον χρόνο γενικότερα, η προσφορά οποιασδήποτε βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη είναι ιδιαίτερα σημαντική. Είναι γεγονός ότι νονοί και νονές δεν έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν λαμπάδα στο βαφτιστήρι τους, με το περίπτερο στην Ιτέα να δίνει το καλύτερο παράδειγμα. «Ξέρουμε όλοι σε τι εποχές ζούμε. Υπάρχουν άνθρωποι που τους λείπουν ακόμα και τα 5 ευρώ. Νιώθω γεμάτος όταν βοηθάω όσους το έχουν ανάγκη», κατέληξε ο Κώστας Προβίδας, ο οποίος έστειλε και τις ευχές του για την Ανάσταση και το Πάσχα.

Δείτε την ανάρτηση του Κώστα Προβίδα:

Δείτε επίσης: Θεσσαλονίκη: Τροχαίο ατύχημα στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Καβάλας – Τραυματίστηκε πενταμελής οικογένεια

Loading